Temporalmente no por mata bestia na matadero Slachten in het slachthuis tijdelijk gestopt

 

Temporalmente no por mata bestia na matadero 

Kralendijk – Debí na un kiebro den matadero no por mata bestia den e próksimo simannan. Nan a hòrta e pistol di impakto ku kua nan ta ferdof e bestianan. Pa e motibu akí no ta posibel pa mata bestia na e manera korekto. Departamento Veterinario ta pidi bo komprenshon pa esaki. 

Departamento Veterinario ta hasi un yamada na outor(nan) di e kiebro pa no keda ku e pistol di impakto i tres’é bèk. Ta prohibí pa tin e pistol di impakto den bo poder i esaki ta un violashon di Lei di Arma BES – Vuurwapenwet BES. 

E kiebro a tuma lugá den e mardugá di 10 pa 11 di ougùstùs. E ladronnan a kousa un desaster den e edifisio. Departamento Veterinario ta hasi tur loke ta na su alkanse pa solushoná e problema mas rápido posibel. Esaki lo tuma sigur 2 pa 3 siman di tempu. 

 

 

Slachten in het slachthuis tijdelijk gestopt

Kralendijk – Door een inbraak in het slachthuis is het niet mogelijk om daar dieren te slachten de komende weken. Het slagpistool waarmee het vee wordt verdoofd is ontvreemd. Hierdoor is het niet mogelijk om vee op de juiste wijze te slachten. De Veterinaire afdeling vraagt uw begrip hiervoor.

De Veterinaire afdeling roept de dader(s) van de inbraak op om het slagpistool niet bij zich te houden en die weer in te leveren. Het in bezit hebben van het slagpistool is verboden en een overtreding van de Vuurwapenwet BES. 

De inbraak vond plaats in de nacht van 10 en 11 augustus. De dieven hebben een ravage aangericht in het gebouw. De Veterinaire afdeling stelt alles in het werk om zo snel mogelijk het probleem op te lossen. Dit zal zeker 2 à 3 weken tijd in beslag nemen.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: