Adaptashon di medida for di 13 te ku 27 di ougùstùs 2021

Adaptashon di medida for di 13 te ku 27 di ougùstùs 2021

 

Kralendijk – Gezaghèber Edison Rijna a disidí pa adaptá algun medida for di djabièrnè 13 di ougùstùs te ku djabièrnè 27 di ougùstùs. Por hasi esaki pasobra te ku awor e kantidat di kontagio a keda stabil i pasobra no tin pashènt ku COVID-19 den hòspital.

 

Departamento di Salubridat Públiko tin mayoria fuente di kontagio bon na bista. Den mayoria kaso ta trata di kontagio lokal i di hende ku no a bakuná. Boneiru ta keda na nivel di riesgo 2. Pa evitá un kantidat grandi di kontagio un biaha mas na nos isla, ta importante pa tur hende keda tene nan mes na e reglanan di corona.

 

Medidanan

Na enkuentronan privá maksimalmente 50 hende por bini huntu. Ta posibel tambe pa tene un evento ku maksimalmente 100 hende. Mester pidi un pèrmit pa e evento na departamento di Asuntunan Hurídiko. Pa eventonan di deporte un obligashon pa mèldu ta na vigor.

 

Den kaso di deporte pafó ta pèrmití públiko, e fanátikonan mester mantené un distansia di 1,5 meter. Den stadion ta pèrmití pa usa 50% di e kapasidat. Den kaso di deporte paden ta pèrmití pa usa 50% di e kapasidat, mucha bou di 13 aña no ta kontá den esaki. Ta pèrmití pa kanta i balia pafó. Ora di siere pa hóreka i establesimentunan di dibertishon ta keda meskos, esta 24:00 or.

 

Departamento di Salubridat Públiko ta hasi un yamada na hendenan ku no a bakuná ainda, pa bai pasa angua kontra corona. E hendenan akí por yama e number grátis 0800 0900 pa traha un sita. Ta posibel tambe pa pasa angua kontra corona sin sita riba djasabra na Sentro Deportivo Jorge Nicolaas.

 

Si un persona tin keho ku ta parse COVID-19, e persona ei tin ku keda kas i yama e number grátis 0800 0800 pa traha un sita pa hasi tèst.    

 

Aanpassing maatregelen van 13 tot en met 27 augustus 2021

 

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft besloten om vanaf vrijdag 13 augustus 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 een paar maatregelen  aan te passen. Dit kan omdat het aantal besmettingen tot nu toe stabiel is gebleven en er geen patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis zijn.  

 

De afdeling Publieke Gezondheid heeft de meeste bronnen van besmetting goed in beeld. In de meeste gevallen gaat het om lokale besmettingen en om mensen die niet gevaccineerd zijn. Bonaire blijft op risiconiveau 2. Om een nieuwe piek op het eiland te vermijden, is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels blijft houden.  

 

Maatregelen 

Bij privé bijeenkomsten mogen maximaal 50 mensen samenkomen. Ook is het mogelijk om een evenement met maximaal 100 mensen te houden. Voor het evenement moet een vergunning worden aangevraagd bij de afdeling Juridische Zaken. Voor sportevenementen geldt een meldingsplicht. 

 

Bij buiten sporten is publiek toegestaan, de toeschouwers moeten 1,5 meter afstand houden. In het stadion mag maximaal 50% van de capaciteit gebruikt worden. Bij binnen sporten mag 50% van de capaciteit worden gebruikt, kinderen jonger dan 13 jaar zijn daarbij niet meegerekend. Het is buiten toegestaan om te zingen en te dansen. De sluitingstijd voor de horeca en uitgaansgelegenheden blijft hetzelfde, namelijk om 24:00 uur.

 

De afdeling Publieke Gezondheid roept mensen die nog niet gevaccineerd zijn, om de coronaprik te halen. Deze mensen kunnen het gratis nummer 0800 0900 bellen om een afspraak te maken. Het is ook mogelijk om op zaterdag zonder afspraak bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas de coronaprik te halen.

 

Als een persoon klachten heeft die op COVID-19 lijken, dan moet die persoon thuis blijven en het gratis nummer 0800 0800 bellen voor een testafspraak.  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: