Parti di kampionnan di futbòl a tèst positivo pa COVID-19 Deel voetbalkampioenen test positief op COVID-19

 

Parti di kampionnan di futbòl a tèst positivo pa COVID-19

Kralendijk –  Un parti di e kampionnan di futbòl di U14 ku a regresá for di Repúblika Dominikano a tèst positivo e di sinku dia despues di yegada. Salubridat Públiko ta hasiendo investigashon di fuente i kontakto. Ta informá e kontaktonan di e hendenan kontagiá.  Si ta nesesario nan ta bai den karentena i ta tèst nan. SP ta hasi un yamada na solamente hendenan ku tabatin kontakto ku e futbolistanan i ku tin keho pa yama 0800 0800 pa un sita pa tèst.

Na e momentu akí no tin indikashon ku e vírùs a plama. E tempu ku ta bini ta bira kla si esaki a sosodé. Pa siguridat Federashon Futbòl Boneriano, FFB, por lo pronto a kanselá selebrashon di título di e selekshon. A hasi esaki pa tene e riesgo ku e vírùs ta plama mas abou posibel. Último dianan e kontagionan na Boneiru a oumentá. E oumento ta bini pa motibu di tres grupo. E dos gruponan na skol, kaminda dos klas pa siguridat a bai den karentena i e grupo relashoná ku e futbolistanan.

Bo tin keho? Keda kas e ora ei i yama 0800 0800 pa un sita pa tèst. Bo no a bakuná ainda? Bai pasa e angua di corona. Asina bo ta protehá bo mes i hendenan rònt di bo.

 

PERSBERICHT

Afdeling Communicatie en Protocol van het openbaar lichaam Bonaire

Kaya Grandi 63a
Telefoon: 715-5330 | e-mail: communicatie@bonairegov.com

Datum: 04 – 09 – 2021 


Deel voetbalkampioenen test positief op COVID-19 

Kralendijk – Een deel van de voetbalkampioenen van U14 heeft bij terugkeer uit de Dominicaanse Republiek op de vijfde dag na aankomst positief getest. Publieke Gezondheid is bezig met het bron – en contactonderzoek. De contacten van besmette mensen worden ingelicht. Zo nodig gaan zij in quarantaine en worden ze getest. PG roept alleen de mensen op die met de voetballers contact hadden en klachten hebben om 0800 0800 te bellen voor een testafspraak.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen voor verdere verspreiding. De komende tijd wordt het duidelijk of er verdere verspreiding is. Federashon Futbòl Boneriano, FFB, heeft voor de zekerheid de viering van het kampioenschap van de selectie voorlopig afgelast. Dit is gedaan om het risico van verspreiding zo klein mogelijk te houden. Op Bonaire zijn de afgelopen dagen de besmettingen toegenomen. De toename komt door drie clusters. De twee clusters op scholen, waarbij twee klassen voor de zekerheid in quarantaine zijn gegaan en de cluster rondom de voetballers.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 voor een testafspraak. Bent u nog niet gevaccineerd? Haal dan de coronaprik. Zo beschermt u uzelf en de mensen on u heen.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: