75 jarige toerist die een hartaanval had gekregen.

 

Vanochtend 13 november omstreeks 10 uur kreeg de Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht een melding binnen op kanaal 16 VHF van een bemanningslid van het vaartuig ‘ Cool Runnings’ dat er een man in zee lag bij Klein Curacao en eruit is gehaald. Aanwezigen op Klein Curacao waren op dat moment bezig met het reanimeren van de 75 jarige toerist die een hartaanval had gekregen. De RCC heeft meteen contact opgenomen met CITRO medico om een arts naar het eiland te sturen. Later bleek dit niet nodig te zijn omdat er toevallig een arts daar aanwezig was. De AW-139 helikopter van de Kustwacht is ingezet om de medische evacuatie uit te voeren en de Metal Shark I-03 is uitgevaren om te assisteren. Na 20 minuten reanimeren heeft de arts die ter plekke was de dood van de toerist geconstateerd. De helikopter heeft het lijk overgebracht naar het Kustwacht Steunpunt op Hato en overgedragen aan de KPC. De Metal Shark heeft de familie van de overledene overgebracht naar de vissershaven op Caracasbaai om hun auto op te halen.

De Kustwacht wenst de familie van de overledene veel sterkte toe.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: