For di 15 di novèmber 2021 medida pa enkuentro privá i profeshonal  / Vanaf 15 november 2021 maatregelen voor privé en professionele bijeenkomsten 

 

For di 15 di novèmber 2021 medida pa enkuentro privá i profeshonal 

Kralendijk  – For di djaluna 15 di novèmber 2021, maksimalmente 25 persona por ta presente na enkuentronan privá den un espasio paden. Pa enkuentronan privá parti pafó, e máksimo ta keda 50 persona.  Esei gezaghèber Edison Rijna disidí. Meta di e medidanan ta pa kombatí kontagio den espasio paden manera na kas, na skol òf na trabou. Último simannan, hopi persona a kontagiá na e lugánan akí. E reglanan mester prevení ku e vírùs ta plama fásilmente i ku tin muchu karga riba kuido. 

Pa enkuentronan profeshonal ku mas ku 50 hende, organisadónan mester hasi un petishon i entregá un plan di akshon. Por hasi esaki online na www.bonairegov.com .Promé mester a hasi esaki pa enkuentronan ku 100 persona òf mas. Bishitantenan na un enkuentro di riesgo haltu, por ehèmpel ku baile i kanto, mester mustra ku e QR-code nan prueba di bakunashon òf resultado negativo di tèst. Departamento di Supervishon i Mantenshon di lei ta konsehá tokante esaki despues ku a entregá e petishon. 

Sitionan di trabou mester ta mas seif posibel, trahadónan mester por tene distansia di 1,5 meter for di otro. Konseho ta tambe pa laga airu fresku sirkulá mas tantu posibel na un sitio di trabou. Te asina leu ku ta posibel ta konsehá pa laga trahadónan traha pa un parti na kas. 

Ta keda importante pa mas tantu posibel tur hende tene distansia di 1,5 meter. Tambe ta konsehá siudadanonan pa ora di enkuentro hasi esaki mas tantu posibel den aire liber.    

 

 

Vanaf 15 november 2021 maatregelen voor privé en professionele bijeenkomsten 

Kralendijk  – Bij privé bijeenkomsten in een ruimte binnen mogen vanaf maandag 15 november 2021 maximaal 25 personen aanwezig zijn. Voor privé bijeenkomsten buiten blijft het maximum 50 personen.  Dat heeft gezaghebber Edison Rijna besloten. Het doel van de maatregelen is om besmettingen in ruimtes binnen zoals thuis, op school of op het werk tegen te gaan. De afgelopen weken zijn veel personen op deze plekken besmet geraakt. De regels moeten  voorkomen dat het virus zich gemakkelijk verspreidt en dat de zorg overbelast raakt. 

Voor professionele bijeenkomsten met meer dan 50 mensen moeten organisatoren een aanvraag doen en een plan van aanpak indienen. Dit kan online op www.bonairegov.com . Eerst was dit nodig  voor bijeenkomsten  met 100 personen of meer.  Bezoekers van een hoog risico bijeenkomst, bijvoorbeeld met zang en dans,  moeten met de QR-code hun vaccinatiebewijs  tonen of een negatief testbewijs. Hierover adviseert de afdeling Toezicht en Handhaving na het indienen van de aanvraag. 

Werkplekken moeten zo veilig mogelijk zijn, werknemers moeten 1,5 afstand van elkaar kunnen houden. Het advies is ook om de werkplek zo veel mogelijk te luchten. Voor zover mogelijk wordt het aangeraden om werknemers voor een deel thuis te laten werken. 

Het blijft voor iedereen belangrijk om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te  houden. Ook wordt het burgers aangeraden om bij ontmoetingen zoveel mogelijk buiten af te spreken.    

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: