Kamer debatteert over de Wadden

Kamer debatteert over de Wadden

7 december 2021

De commissie voor Infrastructuur en Waterstaat (IenW) debatteert op dinsdag 7 december van 17.00 tot 21.45 uur over het Waddengebied. Het commissiedebat is live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Balans economie en ecologie

Tijdens het debat is er onder meer aandacht voor de balans tussen economie en ecologie, en de dilemma’s die de afweging tussen beide met zich meebrengt. Er komen verschillende onderwerpen aan de orde. De Kamerleden spreken onder andere over de doelstellingen uit de Agenda voor het Waddengebied 2050, die in 2020 is opgesteld. Deze agenda gaat over beleid en beheer van overheden en maatschappelijke partijen die het Waddengebied veilig, vitaal en veerkrachtig moeten houden.

Naast demissionair minister Barbara Visser van IenW, komen de demissionaire minister Stef Blok en staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voor dit debat naar de Kamer. Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is verhinderd.

Commissiedebat

De meest voorkomende vorm van debat in een commissie is het commissiedebat. Dat is een reguliere vergadering van een commissie met een minister of staatssecretaris. In een commissiedebat komt een specifiek onderdeel van het beleidsterrein van een minister of staatssecretaris aan de orde. Kamerleden stellen vragen aan de bewindspersoon, die daar vervolgens op antwoordt. De formele afronding inclusief het indienen van moties gebeurt in de plenaire vergadering. Dat zijn vaak heel korte debatten die als een tweeminutendebat op de agenda staan.

Volg het live

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: