Tweede Kamer ontvangt parlementsvoorzitter Suriname

Tweede Kamer ontvangt parlementsvoorzitter Suriname

21 maart 2022

De Surinaamse parlementsvoorzitter Marinus Bee bracht op maandag 21 maart een bezoek aan de Tweede Kamer. Voorzitter Bergkamp heette de parlementsvoorzitter en zijn delegatie welkom en sprak met hem over de relatie tussen Nederland en Suriname en de politieke situatie in het land.

Marinus Bee is sinds de verkiezingen in 2020 de voorzitter van de Nationale Assemblée in Suriname, oftewel het parlement. Hij bracht een bezoek aan de Tweede Kamer tijdens zijn doorreis vanuit Gabon terug naar Suriname, om Kamervoorzitter Vera Bergkamp te ontmoeten.

Bijzondere relatie

Kamervoorzitter Bergkamp en parlementsvoorzitter Bee spraken in de Eerste Commissiekamer met elkaar over de politieke situatie in Suriname, de coronapandemie en de interparlementaire samenwerking tussen de twee landen.

“Suriname en Nederland hebben een hele bijzondere relatie”, sprak Bergkamp. “We delen meer dan driehonderd jaar geschiedenis met elkaar, en spreken dezelfde taal. De culturele en persoonlijke banden zijn ook na de Surinaamse Onafhankelijkheid in 1975 zeer nauw gebleven.”

De Kamervoorzitter zei verheugd te zijn dat het wederzijdse partnerschap tussen de twee landen sinds het aantreden van de Surinaamse regering in 2020 is hernieuwd.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: