Verantwoordingsdebat: zijn de ambities waargemaakt?

8 juni 2022

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 9 juni vanaf 11.00 uur over de verantwoordingsstukken van 2021. Hiervoor komen minister-president Mark Rutte, minister Sigrid Kaag van Financiën en staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Digitalisering naar de Kamer. Via deze site en de app Debat Direct is het Verantwoordingsdebat live te volgen.
Verantwoordingsdag 2022: minister Sigrid Kaag met het koffertje met verantwoordingsstukken, naast haar president Arno Visser van de Algemene Rekenkamer.

Verantwoordingsdag

Het plenaire debat volgt op Verantwoordingsdag, dit jaar op woensdag 18 mei. Kamervoorzitter Vera Bergkamp nam op deze dag de jaarverslagen van het rijk en de ministeries over 2021 in ontvangst van minister Kaag van Financiën. In deze stukken staat hoeveel geld er is uitgegeven en waaraan. Ook staat erin of de doelen in het afgelopen jaar zijn waargemaakt. Op de agenda van het Verantwoordingsdebat staat het overkoepelende jaarverslag en het rapport van de Rekenkamer. In de weken na het Verantwoordingsdebat worden de afzonderlijke jaarverslagen in commissieverband behandeld.

V-100

Op de maandag na Verantwoordingsdag, 23 mei, vond de zogenaamde V-100 plaats. De V staat voor verantwoording en het getal 100 staat voor de honderd burgers die worden uitgenodigd door de Kamer om de jaarverslagen van de ministeries kritisch te bekijken. Deze editie waren het jonge wetenschappers die hun denkkracht inzetten. Zij hebben vragen voorbereid over de verantwoordingsstukken die Kamerleden kunnen stellen in het Verantwoordingsdebat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: