Koninklijk Paar woont gala bij ter ere van zestig jaar Het Nationale Ballet

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen op donderdagavond 30 juni het gala bij ter ere van het zestigjarig bestaan van Het Nationale Ballet in Amsterdam. Het is de feestelijke afsluiting van het jubileumseizoen waaraan tweehonderd dansers meewerken.

De muzikale begeleiding is door Het Balletorkest onder leiding van Matthew Rowe. Het gala opent traditiegetrouw met een défilé, waarbij alle dansers van Het Nationale Ballet, de dansers van de Junior Company van het gezelschap en alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie zich aan het publiek presenteren. Daarna volgen diverse korte optredens van choreografen die belangrijk zijn voor Het Nationale Ballet. Na afloop van het gala heeft het Koninklijk Paar een informele ontmoeting met de artiesten.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: