Cft: “Voorzitter Raymond Gradus vertrekt per 1 februari 2023”

Cft: “Voorzitter Raymond Gradus vertrekt per 1 februari 2023”

 

Willemstad – Prof. dr. Raymond Gradus treedt per 1 februari 2023 af als voorzitter van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten, het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het College Aruba financieel toezicht. Hiermee eindigt zijn tweede termijn iets eerder dan de datum waarop zijn termijn zou verlopen, namelijk 1 juli 2023.

Gradus is tevens hoogleraar bestuur en economie van de publieke en non-profit sector aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het combineren van deze twee functies is een zware verantwoordelijkheid, zo geeft hij aan. Gradus wil de komende maanden een aantal reizen maken gericht op de academische wereld. Hij kijkt terug op boeiende en intensieve jaren als toezichthouder van de (ei)landen van de voormalige Nederlandse Antillen. Momenteel wordt gezocht naar een geschikte opvolger die per 1 februari 2023 van start zal gaan.

Prof. dr. Gradus is vanaf 1 juli 2017 voorzitter van de drie Colleges. Op 1 juli 2020 is hij voor een periode van drie jaar herbenoemd. Naast zijn functie als hoogleraar is hij tevens verbonden aan de vakgroep Accounting van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Zijlstra Center for Public Control, Leadership & Governance en is fellow van het Tinbergen instituut. Professor Gradus heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over onder meer sociale zekerheid, medeoverheden, milieubeleid en openbare financiën. Daarnaast is hij voorzitter van de auditcommissie van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool (HHs).

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: