Gisteravond heeft de Kustwacht in goede samenwerking met het Korps Politie Aruba een boot met 7 ongedocumenteerde mannen onderschept.

Kustwacht Caribisch Gebied

Gisteravond heeft de Kustwacht in goede samenwerking met het Korps Politie Aruba een boot met 7 ongedocumenteerde mannen onderschept.
Tijdens de interceptie van de boot zette de patrouilleboot een achtervolging in waarbij de Kustwacht waarschuwingsschoten heeft gelost om de verdachte boot tot stoppen te dwingen. De verdachte boot is uiteindelijk door de Metal Shark patrouilleboot op zee onderschept. Gedurende de actie kreeg de patrouilleboot van de Kustwacht ondersteuning van de helikopter van het Korps Politie Aruba. Aan boord van de boot zaten 7 ongedocumenteerden die vermoedelijk pakketten met drugs transporteerden. Gedurende de interceptie zijn deze pakketten vermoedelijk overboord gegooid.
Alle 7 personen, waarvan 6 Venezolanen en 1 Colombiaan zijn aan het Korps Politie Aruba overgedragen. Na een zoektocht van de helikopter van het KPA en het kustwachtvliegtuig zijn geen pakketten in zee gevonden.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: