Preparashonnan pa konstrukshon di Galileo Sensor Station a ranka sali

Preparashonnan pa konstrukshon di Galileo Sensor Station a ranka sali

12/02/2022

E preparashonnan pa konstrukshon di e Galileo Sensor Station (GSS) na Boneiru a ranka sali

Gezaghèber Edison Rijna a bai tira un bista na e lokalidat i e tim di eksperto di Agensia di Nabegashon Espasial Oropeo ESA i e Programa di Nabegashon Espasial Oropeo EUSPA a dun’é informashon amplio tokante e proyekto.

Aktualmente midimentu ta tuma lugá pa determiná e eksaktitut, disponibilidat i frekuensianan di interupshon na e lokalidat. Esaki ta nesesario pa kontinuá ku konstrukshon di e GSS ku ta bini riba tereno di WEB enfrente ‘1000 Steps’. Entrega di e stashon ta planiá pa luna di mart 2024.

Galileo ta e sistema sivil mundial di nabegashon via satélite di Union Oropeo i nan ta hasi uso di e sistema akí entre otro pa referensia di tempu i determinashon di sitio. Establesementu di e stashon akí na Boneiru ta di gran balor. E GSS ta ofresé vários posibilidat pa nos isla i entre otro pa empresarionan (ku ta kuminsando) den e sektor di teknologia.

Riba potrèt 1 drpd: Jean Marc Ruggieri (ESA), Nicolas Lassus-Pigat (ESA), Jim Bos (Ministerie IenW), Gezaghèber Edison Rijna, Luca Benedetto (EUSPA) i Ruediger Weiler (ESA).

Riba potrèt 2 drpd: Jean Marc Ruggieri (ESA), Luca Benedetto (EUSPA), Gezaghèber Edison Rijna, Jim Bos (Ministerie IenW), Ruediger Weiler (ESA) i Nicolas Lassus-Pigat (ESA).

 


 

Voorbereidingen bouw Galileo Sensor Station van start

02 december 2022

De voorbereidingen voor de bouw van het Galileo Sensor Station (GSS) op Bonaire zijn gestart.

Gezaghebber Edison Rijna nam een kijkje op locatie en werd uitgebreid geïnformeerd over het project door het team van experts van Europees Ruimtevaartagentschap ESA en het Europese ruimtevaartprogramma EUSPA.

Momenteel worden metingen verricht om de nauwkeurigheid, beschikbaarheid en storingsfrequenties op de locatie te bepalen. Dit is nodig om verder te gaan met de bouw van het GSS dat op het WEB-terrein tegenover ‘1000 Steps’ zal gaan komen. De oplevering staat gepland voor maart 2024.

Galileo is het civiele wereldwijde satellietnavigatiesysteem van de Europese Unie en wordt onder andere ingezet voor tijdsreferentie en plaatsbepaling. De vestiging van dit station op Bonaire is van grote waarde. Het GSS biedt diverse mogelijkheden voor ons eiland en onder meer voor (startende) ondernemers in de technologische sector.


Op foto 1 vlnr: Jean Marc Ruggieri (ESA), Nicolas Lassus-Pigat (ESA), Jim Bos (Ministerie IenW), Gezaghebber Edison Rijna, Luca Benedetto (EUSPA) en Ruediger Weiler (ESA).

Op foto 2 vlnr: Jean Marc Ruggieri (ESA), Luca Benedetto (EUSPA), Gezaghebber Edison Rijna, Jim Bos (Ministerie IenW), Ruediger Weiler (ESA) en Nicolas Lassus-Pigat (ESA).

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: