Afscheid van Kamerlid Raymond Knops

De Tweede Kamer heeft op 2 februari 2023 afscheid genomen van Raymond Knops, Kamerlid namens het CDA.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp noemde het vertrekkende Kamerlid eigenzinnig en rechtdoorzee. “Jouw politieke loopbaan kenmerkt zich door een grote inzet voor de democratie en de publieke zaak. Je hebt je in je werk als Kamerlid beziggehouden met vele onderwerpen. Met als rode draden natuurlijk Defensie, het belang van de regio en de eilanden in de Caraïben. Daar heb je altijd een warm, maar kritisch hart voor gehad”, aldus Bergkamp in haar speech.

Kamerlid sinds 2005

Knops maakte al sinds 2005, met onderbrekingen, onderdeel uit van de Tweede Kamer. Tussentijds was hij ook actief als staatssecretaris en minister van Binnenlandse Zaken. Als lid van het Presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer, hield hij zich onder andere bezig met de renovatie van het Binnenhof en de verhuizing van de Tweede Kamer. De verhuizing vond plaats onder zijn bewind als staatssecretaris.

Bestuursvoorzitter

Knops verruilt de politiek voor een functie als bestuursvoorzitter van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: