Kustwacht Caribisch Gebied

Afgelopen zondagochtend heeft het Maritiem Operatie Centrum van de Kustwacht een oproep binnenkregen van een Kajak Tour operator op Bonaire. De touroperator informeerde het MOC dat twee passagiers van een cruiseschip met hun gehuurde kajak op zee waren omgeslagen en hulp nodig hadden. De toeristen hadden beide reddingsvesten aan, maar de touroperator maakte zich zorgen omdat de personen op leeftijd waren. Ze bevonden zich op ongeveer 800 meter van de kust van Bonaire en werden door de stroming steeds verder de zee opgedreven. Het MOC heeft onmiddellijk de kustwachtploeg op Bonaire geΓ―nformeerd. De Kustwacht is toen samen met collega’s van Koninklijke Marechaussee uitgerukt om de toeristen te helpen. Beide personen zijn veilig aan wal gebracht en verkeerden in goede gezondheid.

Bijna tegelijkertijd met de melding van Bonaire kwam nog een melding binnen van een omgeslagen kajak, dit keer op Curaçao ter hoogte van Mambo Beach. De melding kwam van een medewerker van het Sea Aquarium. De melder gaf aan dat een collega in het water was gegaan om twee toeristen te helpen. Het Centrale Politie Post (CPP) maakte ook een melding van het incident bij het MOC. Een van de patrouilleboten van de Kustwacht voer in de buurt en ging poolshoogte nemen van de situatie bij het Sea Aquarium. In de tussentijd kreeg het MOC weer een melding van het CPP, dat de personen gezond en wel aan wal waren gekomen dankzij inzet van een medewerker van het Sea Aquarium. Een van de kajakken dreef nog rond op zee en vormde een gevaar voor het maritiem verkeer. De kajak werd uiteindelijk ter hoogte van Avila Beach door een Metal Shark patrouilleboot teruggevonden. De bemanning heeft de kajak aan boord gehesen en bij het Sea Aquarium Resort afgezet.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: