Overvallenbende Noord-Holland: definitieve dagvaarding in alle zaken

Vrijdag 21 april vindt bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Justitieel Complex Schiphol, de regiezitting plaats in het omvangrijke onderzoek naar acht gewapende woningovervallen in West-Friesland.

Definitieve dagvaarding

Tijdens deze regiezitting zal het Openbaar Ministerie (OM) in alle zaken de definitieve dagvaardingen jegens de zes verdachten kenbaar maken. Ter zitting zullen de verschillende overvallen en de deelname aan de criminele organisatie, en welke verdachten het OM daarvoor verantwoordelijk houdt, worden besproken. Ook zullen de officieren van justitie stil staan bij de impact van de feiten op de slachtoffers en nabestaanden.

Voorlopige hechtenis

Het OM zal de gevangenneming vragen voor alle feiten waarvoor de verdachten worden gedagvaard, en toelichten waarom het OM schorsing van de voorlopige hechtenis niet aan de orde vindt. Tijdens voorgaande zittingen is al benadrukt dat de verdachten volgens het OM tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, begin volgend jaar, vast moeten blijven zitten.

Onderzoekswensen

Bij de pro formazitting van januari jl. heeft de rechtbank het moment vastgesteld waarop de advocaten van de verdachten hun schriftelijke onderzoekswensen moesten indienen en het OM daarop moest reageren. Tijdens de regiezitting van 21 april zullen deze onderzoekswensen van de verdediging en de reactie daarop van het OM mondeling worden besproken.

Na afloop van de regiezitting is het OM voornemens een persbericht uit te brengen.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: