KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Minister Javier Silvania De instroom van bezwaarschriften wordt verminderd

De voorraad bezwaarschriften heeft ultimo 2022 een nieuw record bereikt. Hoewel deze voorraad binnen +/- 6 maanden zou kunnen worden weggewerkt is het met name de instroom van nieuwe bezwaarschriften die voorkomt dat de voorraad afneemt. Het voorkomen van nieuwe bezwaarschriften dient dan ook prioriteit te krijgen. Veel van de acties bij de overige doelstellingen dragen hier ook aan bij.
Status ultimo juni
Ondanks de hoge volumes bezwaarschriften die worden afgehandeld neemt de voorraad niet af door de aanhoudend hoge instroom van nieuwe bezwaarschriften. Met ingang van de maand juni is de RPA- technologie (robots, zie §1.3) ingezet voor de ambtshalve vermindering van aanslagen naar aanleiding van onder meer alsnog ingediende aangiften. Inmiddels zijn zo’n 28.000 ambtshalve verminderingen voor de omzetbelasting doorgevoerd waarna ook de loonbelasting en premies volgen. Het pro-actief ambtshalve verminderen van aanslagen op basis van alsnog ingediende aangiften reduceert de instroom van nieuwe bezwaarschriften en voorkomt tevens onterechte invorderingsacties.
Versnelde reductie voorraad bezwaarschriften
De voorraad bezwaarschriften is eind 2022 sterk opgelopen. In aanvulling op preventieve maatregelen om nieuwe instroom te voorkomen dient tevens de huidige voorraad versneld te worden weggewerkt. Waar mogelijk dient hierbij gebruik te worden gemaakt van ICT-oplossingen/ massale acties.
Status ultimo juni
Ook voor de afhandeling van bezwaarschriften gaat de RPA-technologie (robots) worden ingezet. Het grootste deel van de administratieve bezwaarschriften kan op deze wijze automatisch worden afgehandeld. Eerst wordt de onder §2.4 beschreven actie uitgevoerd om nieuwe instroom van bezwaarschriften zoveel mogelijk te beperken waarna de reeds ingediende bezwaarschriften geautomatiseerd worden afgehandeld.
Share this page to Telegram

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading