KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Gister kreeg de Voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp samen met andere Tweede Kamerleden van 28 scholieren van de Dalton Nicolaasschool uit Doorn een leskoffertje aangeboden, ook wel de ‘Derde Kamer’ genoemd.

Tweede Kamer 

Gister kreeg de Voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp samen met andere Tweede Kamerleden van 28 scholieren van de Dalton Nicolaasschool uit Doorn een leskoffertje aangeboden, ook wel de ‘Derde Kamer’ genoemd. 

De ‘Derde Kamer’ is een lespakket dat is bedacht en gemaakt door de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. In het koffertje zitten materialen en informatie over de Eerste en Tweede Kamer waarmee de scholieren zich in onze democratie kunnen verdiepen en leren hoe ze moeten debatteren.
Het is inmiddels een traditie dat aan het begin van het parlementaire jaar – en ook van het nieuwe schooljaar – aandacht wordt gevraagd voor de ‘Derde Kamer’. Zo kunnen de Kamerleden dit belangrijke educatieve initiatief promoten. Het doel is natuurlijk dat alle basisscholen het leskoffertje onderdeel maken van hun lesprogramma.

Kinderen van Dalton Nicolaasschool uit Doorn deelden de koffertjes uit en gingen in gesprek met de Kamerleden.
Kamervoorzitter @verabergkamp nam het eerste koffertje in ontvangst. “Goed dat we aan het begin van het parlementaire jaar en het schooljaar aandacht vragen voor het Derde Kamer lespakket. Zo leren kinderen op een leuke manier over het belang van de democratie en het belangrijke werk van de Eerste en Tweede Kamer”, aldus de Kamervoorzitter.
Meer weten over de Derde Kamer? Ga naar de link in bio.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: