KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

TWEE CURAÇAOSE ATLETEN KWALIFICEREN ZICH VOOR HET WK IRONMAN

GERELATEERDE MINISTERIES ONDERWIJS, WETENSCHAP, CULTUUR & SPORT

 

TWEE CURAÇAOSE ATLETEN KWALIFICEREN ZICH VOOR HET WK IRONMAN

GEPLAATST OP 15 09 2023

WILLEMSTAD –  De twee uitzonderlijke atleten Casper Camps en Jolinda Bokhorst zijn, voor het eerst  met een baanbrekende prestatie, gekwalificeerd voor het prestigieuze Wereldkampioenschap Ironman. Dit historische mijlpaal werd bereikt op 2 juli van dit jaar tijdens Ironman Frankfurt, waar de atleten hun uithoudingsvermogen en vastberadenheid op de proef stelden door de 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen achter elkaar te voltooien.

Dhr. Casper Camps heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap Ironman voor heren in Nice, Frankrijk. Zijn wedstrijd vond plaats op 10 september, waar hij een indrukwekkende prestatie neerzette en zichzelf de eerste man op Curaçao maakte die de finish van een WK Ironman haalde. Zijn doorzettingsvermogen en toewijding zijn een inspiratie voor de Curaçaose atleten en de gemeenschap als geheel. Mevr. Jolinda Bokhorst heeft de eer om Curaçao te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Ironman voor dames, dat op 10 oktober plaatsvindt in Kona, Hawaï. Ze zal de eerste vrouw zijn die Curaçao vertegenwoordigt op dit wereldwijde podium. Haar vastberadenheid en vasthoudendheid zijn bewonderenswaardig en inspirerend voor sportvrouwen op het eiland.

Zowel Casper als Jolinda omarmen de Ironman-slogan “Anything is Possible” en hopen een voorbeeld te zijn voor anderen. Ze zijn vastbesloten om te laten zien dat met hard werken, vastberadenheid en een onwrikbare geest, zelfs de meest uitdagende doelen bereikbaar zijn. Hun prestaties zijn een bron van trots voor Curaçao en een herinnering aan de onbegrensde mogelijkheden die open liggen voor vastberaden individuen. Casper en Jolinda zijn niet alleen vastbesloten om hun eigen prestaties te verbeteren, maar ze hebben ook grote plannen om de triathlonsport op het eiland te laten groeien. Volgend jaar zijn ze van plan om met meer dan 20 Curaçaose atleten deel te nemen aan de Halve en Hele Ironman in Barcelona. Ze zien dit als een kans om hun passie voor de sport te delen en anderen aan te moedigen hun eigen grenzen te verleggen.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport juicht Casper Camps en Jolinda Bokhorst toe en wenst hen het allerbeste op het Wereldkampioenschap Ironman en in hun missie om de triathlonsport op het eiland te laten bloeien. Hun toewijding aan hun sport en hun inzet voor de groei van de sportgemeenschap verdienen bewondering en steun van ons allemaal.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: