REGERING OVERLEGT MET INSEL AIR OVER CASHFLOW SITUATIE

​REGERING OVERLEGT MET INSEL AIR OVER CASHFLOW SITUATIE
Luchtvaartbedrijf Insel Air heeft de overheid benaderd met het verzoek om oplossingsmogelijkheden te bespreken voor de bij deze maatschappij bestaande zorgelijke cashflow situatie. Insel Air geeft aan dat deze situatie het gevolg is van het niet kunnen incasseren van een vordering van ruim US$ 100 miljoen op buurland Venezuela. Het voortduren van deze situatie is onwenselijk en schaadt de dagelijkse bedrijfsvoering van Insel Air.
Insel Air is de belangrijkste verzorger van luchtverbinding van en naar Curacao. De overheid hecht aan een ononderbroken en kwalitatief goede luchtverbinding naar belangrijke bestemmingen. Hierbij geldt tevens een goede dienstverlening met ruime aanbod van luchttransport.

Een gebrekkige luchtverbinding kan ernstige gevolgen hebben voor onze economie en dient daardoor ook zoveel mogelijk voorkomen te worden.
Om het gesprek aan te gaan met Insel Air heeft de Raad van Ministers een Commissie van Wijzen ingesteld onder leiding van de heer Etienne Ys. De andere leden van de commissie zijn deskundig  op het terrein van  luchtvaart en  accountancy.

De Commissie zal in overleg met Insel Air nader onderzoek plegen naar de bedrijfseconomische gesteldheid van de maatschappij en oplossingsmogelijkheden bespreken. Insel Air heeft daartoe volledige medewerking toegezegd.
De Commissie rapporteert aan een stuurgroep uit de Raad van Ministers bestaande uit de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, mevrouw Suzy Römer, de minister van Financiën, de heer José Jardim en de minister van Economische Ontwikkeling, Eugène Rhuggenaath. 

De Commissie brengt  binnen drie weken verslag uit van zijn conclusies en aanbevelingen.

Aan de hand hiervan zal de regering nadere stappen met Insel Air bespreken. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: