Publiek Drum-zaak naar Plaza Beach Resort Bonaire / Públiko kaso Drùm den Plaza Beach Resort Bonaire

Publiek Drum-zaak naar Plaza Beach Resort Bonaire

Kralendijk – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zittingsplaats Bonaire, zal op vrijdag 9 december a.s. om 9:30 uur op een pro-formazitting de zogeheten Drum-zaak behandelen. Deze strafzaak gaat over een overval op een woning op 17 augustus 2016 waarbij een politieagent is doodgeschoten. Op de pro-formazitting, die zal plaatsvinden in de rechtszaal in Fort Oranje, zullen de stand van het onderzoek en eventuele onderzoekswensen aan de orde worden gesteld.

In verband met de beperkte ruimte zullen tijdens de zitting slechts de zeven verdachten, hun advocaten, de slachtoffers, de nabestaanden, een aantal leden van het onderzoeksteam en enkele leden van de pers worden toegelaten in de rechtszaal. Vanwege de grote belangstelling voor de zaak is besloten om het publiek de gelegenheid te geven de zitting via een livestream te volgen in het Plaza Beach Resort Bonaire. Degenen die daarvoor interesse hebben, dienen zich uiterlijk om 9:15 uur aan te melden bij dit resort. Voor het bijwonen van deze zitting zowel in de rechtszaal als in het Plaza Beach Resort Bonaire moet iedereen een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. Het publiek wordt verzocht om geen gebruik te maken van telefoons. Bezoekers worden geacht netjes gekleed naar de zitting te komen, personen met slippers worden niet toegelaten.

Públiko kaso Drùm den Plaza Beach Resort Bonaire

Kralendijk- Djabièrnè 9 di desèmber Korte den promé instansia di Boneiru, Sint Eustatius i Saba, ta trata e asina yamá kaso Drùm den un seshon pro forma den sala di Korte na Boneiru. E kaso ta kuminsá 9:30 di mainta. Ta trata di e kaso kaminda un polis a pèrdè su bida durante di un atrako na un kas dia 17 di ougùstùs 2016. Den e seshon pro forma, ku lo tuma lugá den sala di Fort Oranje, lo trata státùs di e investigashon i eventual deseonan di e investigashon.

E sala di Korte den Fort Oranje no tin muchu espasio, i ademas di e shete sospechosonan, nan abogadonan tin lugá solamente pa víktimanan, famianan di e defuntu, algun miembro di e tim di investigashon i algun miembro di prensa. Ta spera basta públiko i ta p’esei a skohe pa hasi uso di un sala di Plaza Beach Resort Bonaire, kaminda públiko por mira e seshon via di ‘videostreaming’.

Públiko mester akudí pa mas tardá 9:15 di mainta na Plaza Beach Resort Bonaire. Pa por asistí na e seshon tantu den korte komo den Plaza Beach Resort Bonaire tur hende mester bin ku un dokumentu di identifikashon bálido. Ta pidi públiko pa no hasi uso di telefòn durante di e seshon tantu den sala di Korte komo den Plaza Beach Resort Bonaire. Bishitantenan mester bin e seshon desentemente bistí, i no ta pèrmití pa asistí ku slòf na pia.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: