Stuurgroep TOP C ta firma kombenio di koperashon  –  Stuurgroep TOP C tekenen samenwerkingsconvenant


Stuurgroep TOP C ta firma kombenio di koperashon
Partidonan den kuadro di e proyekto TOP C/Tur Wowo Riba Bo a firma awe, djaweps 1 di yüni 2017, un kombenio di koperashon. E partidonan ta: Uitvoeringsorganisatie Reclassering, stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC), Gezinsvoogdij-instelling (GVI), Korps Politie Curaçao (KPC), Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK), Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC), Ministerio di Hustisia, Ministerio di Asuntunan General i Ministerio Públiko (OM).
E akuerdo di koperashon tin komo meta pa huntu redusí e kasonan di high-impact crime di un forma signifikante dor di atendé e hóbennan di un forma personal i integral. Ta atendé ku nan ora nan ta sospechoso òf kondená pa kasonan na unda nan a kousa daño na nan víktima. Den e atendimiento integral ta duna guia tambe na nan rumannan menor di edat i dado kaso ku nan tin yu’i. Tur esaki pa tratá na evitá mas daño na komunidat.
E kombenio di koperashon ta duna forma na e atendimiento integral i koperashon ku ta karakterisá e atendimiento di TOP C. E akuerdo di koperashon ta duna kontenido tambe na kon e registro ta ser redaktá, direkshon di intervenshon ta keda establesé, kon intervenshon ta keda depositá i kon ta mantené e resultadonan di intervenshon. Den e kombenio ta duna atenshon tambe na e aspekto di privasidat n e hóben òf hóben-adulto ku ta partisipá den TOP C.
E koperashon ta ta keda monitoriá i guia bou di presidensia di Fiskal Mayo di Ministerio Públiko, sr. Heiko de Jong, i ta konsistí ademas di direktornan di esnan den e kadena hudisial: Sekretario-general di Ministerio di Hustisia, Sekretario-general di Ministerio di Asuntunan General i lider di proyekto di TOP C ‘Tur Wowo Riba bo’. Semper ta invitá tambe Minister di Hustisia ora di toma di desishon importante.
TOP C (Tur Wowo Riba Bo) ta un atendimiento konhunto pa redusí kasonan di asesinato, atrako, robo i kiebro den kas (high-impact crime) kometé dor di hóben i hóben-adulto. Esnan skohe ta hóben i hóben-adulto residivista entre 12 i 24 aña. Nan ta haña guia i atenshon pa pone nan bek riba e kaminda rekto. E kondenado i su rumannan mas chikí ta haña atenshon i e dia nesesario. Aktalmene ta duna guia na 56 hóben i hóben-adulto.
Hopi instansia ta envolví den TOP C (Tur Wowo Riba Bo) manera entre otro: Gezinsvoogdij-instelling (GVI), Uitvoeringsorganisatie Reclassering, Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC),  Korps Politie Curaçao (KPC), Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK),  Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC), Ministerio Públiko (OM), Voogdijraad, Fundashon Maneho di Adikshon (FMA), Ministerio di SOAW: Kas di Bario, Centrum Familie & Jeugd, Jobcenter, 1000 Hóben na Trabou, Ministerio di OWCS (Leerplicht Unit), Departamentu Salu Hubenil, Stichting Wit Gele Kruis, Stichting FAJ/Yave, SGR-groep: Sociaal Pedagogische Dienstverlening, Fundashon Brasami, Fundashon Kas Popular (FKP), Feffik, Fundashon Accretio, Fundashon Bos di Hubentut, Funditut i Representashon di Ulanda.

——-

Stuurgroep TOP C tekenen samenwerkingsconvenant
Vandaag, donderdag 1 juni 2017, hebben de Uitvoeringsorganisatie Reclassering, stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC), Gezinsvoogdij-instelling (GVI), Korps Politie Curaçao (KPC), Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK), Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC), het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Algemene Zaken en het Openbaar Ministerie (OM) in het kader van de aanpak TOP C een samenwerkingsconvenant getekend.
Het samenwerkingsverband heeft als doel enerzijds het aantal high-impact delicten significant terug dringen door een persoonsgebonden integrale aanpak van degene die verdacht zijn of veroordeeld zijn voor deze delicten en bovendien verdere schade door deze personen, aan hun eventueel aanwezige minderjarige broers, minderjarige zussen en minderjarige kinderen en aan de samenleving te voorkomen en anderzijds de privacy van de betrokkenen zo veel mogelijk te waarborgen.
Het samenwerkingsconvenant geeft vorm aan de integrale aanpak en de samenwerking die de TOP C aanpak kenmerkt. Verder hoe basisdossiers worden samengesteld, interventierichtingen worden bepaald, verzoeken om interventies bij de partijen worden neergelegd en hoe de resultaten van die interventies worden bijgehouden. In dit convenant wordt ook aandacht besteedt aan het privacy-aspect met betrekking tot de TOP C jongere of jongvolwassene.
De samenwerking wordt conform het samenwerkingsconvenant bestuurd door de stuurgroep, die, onder voorzitterschap van de Hoofdofficier van Justitie, Heiko de Jong, bestaat uit de directeuren van de kernpartners, de Secretaris Generaal van het Ministerie van Justitie en de Secretaris Generaal van het Ministerie van algemene Zaken en de projectleider Top C ‘Tur Wowo Riba bo’. De Minister van Justitie wordt ook steeds uitgenodigd en is aanwezig bij belangrijke beslissingen.
TOP C (Tur Wowo Riba Bo) is een gezamenlijke aanpak bedoeld om het aantal gewelddelicten, overvallen, straatroven en woninginbraken (high-impactdelicten) gepleegd door jeugdigen en jongvolwassenen terugdringen. De geselecteerde jongeren en jongvolwassenen, recidivisten tussen 12 tot 24 jaar worden begeleid en krijgen aandacht om hen weer op het rechte pad te krijgen. Behalve de dader krijgen ook de broertjes en zusjes (brusjes) de nodige aandacht en begeleiding. Momenteel telt het project 56 jongeren en jongvolwassenen.
Aan TOP C (Tur Wowo Riba Bo) zijn veel instanties betrokken, zoals: de Gezinsvoogdijinstelling (GVI), Uitvoeringsorganisatie Reclassering, Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC),  Korps Politie Curaçao (KPC), Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK),  Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC), het Openbaar Ministerie (OM), Voogdijraad, Fundashon Maneho di Adikshon (FMA), SOAW: Kas di Bario, Centrum Familie & Jeugd, Jobcenter, 1000 Hoben na Trabou, Ministerie van OWCS (Leerplicht Unit), Departamentu Salu Hubenil, Stichting Wit Gele Kruis, Stichting FAJ/Yave, SGR-groep: Sociaal Pedagogische Dienstverlening, Fundashon Brasami, Fundashon Kas Popular (FKP), Feffik, Fundashon Accretio, Fundashon Bos di Hubentut, Funditut en de Vertegenwoordiging van Nederland.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: