KÒRSOU TA ENKABESÁ DELEGASHON DI REINO NA E DI 47 REUNION GENERAL DI OAS – CURAÇAO LEIDT KONINKRIJKSDELEGATIE BIJ DE 47STE ALGEMENE VERGADERING VAN DE OAS – CURAÇAO LEADS THE DUTCH DELEGATION IN THE 47TH GENERAL ASSEMBLY OF THE OAS

KLIK RIBA E LOGO DI GOBIERNU DI KORSOU PAGINA

KÒRSOU TA ENKABESÁ DELEGASHON DI REINO NA E DI 47 REUNION GENERAL DI OAS

Willemstad- Otro siman riba petishon di Minister di Asuntunan Eksterior di Reino, Sr. Bert Koenders, Promé Minister Eugene Rhuggenaath lo enkabesá e delegashon di Reino Hulandes den e di 47 Asamblea General di Organisashon di Estadonan Merikano (OAS). OAS ta un di e relashonnan di koperashon mas bieu na mundu den kual 35 pais independiente riba kontinente Merikano ta miembro. Reino Hulandes ta miembro asosiá di OAS. Durante e Asamblea General lo diskutí desaroyo regional importante i koperashon komun.

Promé Minister Rhuggenaath lo dirigí palabra i lo partisipá na diskushon di pènel tokante desaroyo integral i prosperidat, estado di derecho demokrátiko, derechi humano i seguridat multidimenshonal. Den e márgen di e reunionnan i seshonnan kombersashonnan ta planiá ku representantenan haltu di otro pais pa diskutí tópikonan ku ta importante pa Reino i Kòrsou. Durante e biahe Minister Plenipotensiario di Kòrsou na Washington, unda OAS tin su ofisina prinsipal, i empleadonan di e embahada di Reino na Washington i Siudat di México lo asistí Promé Minister Rhuggenaath.

E biahe ta kontribuí na profilashon di Kòrsou den e region i ta enfatisá e diversidat di Reino Hulandes. Di e manera aki, ta kontribuí na mantenshon di relashonnan internashonal importante den Reino; e biahe ta demonstrá tambe e konfiansa ku tin den Gobiernu di Kòrsou.

CURAÇAO LEIDT KONINKRIJKSDELEGATIE BIJ DE 47STE ALGEMENE VERGADERING VAN DE OAS

WILLEMSTAD – Minister-president Eugene Rhuggenaath leidt komende week, op verzoek van de Minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk, de heer Bert Koenders, de delegatie van het Koninkrijk der Nederlanden bij de 47e Algemene Vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De OAS is een van de oudste regionale samenwerkingsverbanden ter wereld waarvan alle 35 onafhankelijke landen op het Amerikaanse continent lid zijn. Het Koninkrijk der Nederlanden is geassocieerd lid van de OAS. Gedurende de Algemene Vergadering wordt gesproken over belangrijke regionale ontwikkelingen en onderlinge samenwerking.

Minister-president Rhuggenaath zal de plenaire sessie toespreken en deelnemen aan paneldiscussies over integrale ontwikkeling en welvaart, de democratische rechtsstaat en mensenrechten en multidimensionale veiligheid. In de marge van de vergaderingen en sessies zijn ontmoetingen gepland met hoge vertegenwoordigers van andere landen om onderwerpen te bespreken die voor het Koninkrijk en voor Curaçao van belang zijn.
Tijdens zijn reis wordt de Minister-president ondersteund door de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Washington, waar de OAS haar hoofdkantoor heeft, en medewerkers van de Koninkrijk ambassades in Washington en Mexico Stad.

Deze reis draagt bij aan de profilering van Curaçao in de regio en benadrukt daarnaast de diversiteit van het Koninkrijk der Nederlanden. Binnen het Koninkrijk wordt op deze manier de helpende hand geboden bij het onderhouden van relevante internationale relaties en het toont het vertrouwen wat men heeft in de Curaçaose Overheid.

========================

CURAÇAO LEADS THE DUTCH DELEGATION IN THE 47TH GENERAL ASSEMBLY OF THE OAS

WILLEMSTAD – Next week at the request of the Minister of Foreign Affairs of the Kingdom Mr. Bert Koenders, Prime-minister Mr. Eugene Rhuggenaath will lead the delegation of the Kingdom of the Netherlands in the 47th General Assembly of the Organization of American States (OAS). The OAS is one of the oldest regional cooperation relations in the world of which all 35 independent countries in the American continent are members. The Kingdom of the Netherlands is an associate member of the OAS. During the General Assembly important regional developments and mutual cooperation will be discussed.

Prime-minister Mr. Rhuggenaath will address the plenary session and participate in panel discussions about integral development and wealth, the democratic constitutional state, human rights and multidimensional safety. In the margin of the meetings and sessions, conversations with top representatives of other countries are planned in order to discuss subjects important to the Kingdom and Curaçao. During his trip the prime-minister will be supported by the Minister Plenipotentiary of Curaçao in Washington, where the OAS headquarters is situated, and employees of the Kingdom embassies in Washington and Mexico City.

The trip contributes to the profiling of Curaçao in the region and the diversity of the Kingdom of the Netherlands is emphasized. In the Kingdom a helping hand is thus extended in the maintenance of important international relations; the trip demonstrates the confidence in the Government of Curaçao.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: