Promé konferensia ‘Financial Leaders’ di Baker Tilly Kòrsou un éksito! (PAP/NL)

Promé konferensia ‘Financial Leaders’ di Baker Tilly Kòrsou un éksito! (PAP/NL)

 

A elaborá riba desaroyonan den mundu finansiero

Promé konferensia ‘Financial Leaders’ di Baker Tilly Kòrsou un éksito!

WILLEMSTAD – Djaweps último, Baker Tilly Kòrsou a organisá e promé konferensia ‘Financial Leaders’. Kubriendo e tema ‘Surviving in a world full of information and changes’, partisipantenan a keda inspirá ku seshonnan masha informativo tokante diferente desaroyo den mundu finansiero riba tereno di belasting, digitalisashon i lei. Tambe nan por a partisipá na un tayer interaktivo na unda ku por a siña usa ‘e mente’ di un forma mas efisiente. Entrada tabata grátis pa tur lider finansiero den nos merkado.

E oudiensia ademas di invitado, a konta tambe ku empresarionan, partnernan di institushonnan finansiero manera, banko, ofisina di trust i accountancy, pero tambe mènedjernan finansiero di empresanan grandi.

E konferensia a dura mitar dia i a keda ofisialmente habrí dor di accountancy partner di Baker Tilly Kòrsou, sr Frank Groenewegen ku a duna un introdukshon di e tema pa despues pasa palabra na sr. Roderik van Hees di VanEps Kunneman VanDoorne ku a kontinuá ku un seshon tokante ‘Developments in directors’ liability’. Ademas di sr. Van Hees, tabata tin seshonnan interesante di Paul Durward di Atlas Fund Services i Priscilla Lotman di Frontshore ku a duna un presentashon duo di e tópiko Crypto Currency & Block Chain i e desaroyonan aktual di esaki. Artur van Aalst di Baker Tilly Kòrsou a duna tur presente un bista di e desaroyonan den mundu di impuesto na Kòrsou i tambe pa sobrá mundu na unda ku tin hopi kambio ta tumando lugá.

E dia a keda klousurá ku un tayer interaktivo ku presentashon di Mark Tigchelaar, ku konhuntamente ku tur partisipante a trese den práktika e manera mas efisiente pa usa nos mente; no ta ‘time management, sino brain management’. Ku algun quiz interaktivo públiko a siña den apénas 1 ora kon pa oumentá nan produktividat ku 40%. Despues di e presentashonnan, invitadonan por a disfrutá di un biña ofresí pa e kompania Servir Frais.  Frank Groenewegen inisiadó di e proyekto i partner na  Baker Tilly Kòrsou a indiká di ta masha  kontentu ku e resultado i ta mira bèk ku satisfakshon na e promé konferensia ‘Financial Leaders’.

================

Ontwikkelingen financiële wereld in kaart gebracht

Eerste Financial Leaders conferentie van Baker Tilly Curaçao groot succes!

WILLEMSTAD – Afgelopen donderdag organiseerde Baker Tilly Curaçao de eerste Financial Leaders conferentie. Met het thema ‘Overleven in een wereld vol informatie en verandering’ konden de aanwezigen rekenen op inspirerende sessies over de ontwikkelingen binnen de financiële wereld op het gebied van belastingen, digitalisering en recht, maar werden zij ook getrakteerd op een interactieve workshop waarbij geleerd werd de hersenen efficiënter te gebruiken. Toegang was vrij voor de financial leaders op het eiland.

Onder de aanwezigen bevonden zich ondernemers, senior partners van financiële instellingen zoals banken, trust- of accountancykantoren, maar ook financieel managers binnen de grotere bedrijven.

De conferentie werd geopend door accountancy-partner Frank Groenewegen, die een introductie gaf over het centrale thema. Roderik van Hees van VanEps Kunneman VanDoorne volgde met een kennissessie over ‘De ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid binnen organisaties en in de wet’. Een inspirerende sessie, waarin het de aanwezigen duidelijker werd hoe aansprakelijkheid werkt en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Van Hees werd opgevolgd door een duo-presentatie van Paul Durward van Atlas Fund Services en Priscilla Lotman van Frontshore over Crypto currency en block chain en de huidige ontwikkelingen die hierin plaatsvinden. Hierbij werd duidelijk dat de wijze waarop financiële transacties plaatsvinden, alsook de inrichting van financiële instellingen, door de introductie van Crypto currency & block chain, drastisch zal veranderen. Arthur van Aalst van Baker Tilly Curaçao gaf de aanwezigen een kijkje in de glazen bol van de ontwikkelingen in de tax wereld. Een ware eyeopener, waar het duidelijk werd dat er zowel op Curaçao als in de rest van de wereld grote veranderingen plaatsvinden in de wijze waarop belastingen worden bepaald en hoe de gegevens worden gedeeld.

De inspirerende dag werd afgesloten met een interactieve workshop van breinexpert Mark Tigchelaar, die samen met het aanwezige publiek manieren om het brein efficiënter te gebruiken in de praktijk bracht. Tigchelaar noemt het niet timemanagement, maar breinmanagement. Met leuke quizjes en opdrachten leerden de aanwezigen in slechts een uur hoe men 40% productiever kan worden, puur door de hersenen anders in te zetten.

Na het kennisgedeelte, werden de genodigden vermaakt met een smakelijke wijntasting van Wijnhandel Servir Frais waarin zij meer leerden over 3 prachtige wijnen en de ‘pairing’ met heerlijke hapjes. Frank Groenewegen, initiator van het event en partner bij Baker Tilly Curaçao vertelde na afloop: ,,We kijken met trots terug op een succesvolle eerste editie van de Financial Leaders conferentie. Een dag vol leerzame sessies en ook de afsluitende wine tasting & pairing was een groot succes. We kijken er nu al naar uit dit volgend jaar weer op te zetten.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: