KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Gobièrnu a mehorá servisio na siudadano Ta kaba di atendé petishon di siudadano den seis siman. Bestuurscollege heeft dienstverlening aan burgers verbeterd Verzoeken van burgers worden binnen zes weken afgehandeld

Gobièrnu a mehorá servisio na siudadano

Ta kaba di atendé petishon di siudadano den seis siman

 

Kralendijk – Kolegio Ehekutivo a tuma medida pa  sòru ku ta kaba di atendé den un término máksimo di seis siman ku tur petishon di siudadano ku drenta na e diferente servisionan di gobièrnu. Di e forma akí gobièrnu ta mehorá servisio na pueblo.  Esaki ta nifiká ku siudadano no tin nodi di warda largu pa sa kon a para ku su petishon. Òf keda sin tende algu for di momento ku el a aserká un servisio di gobièrnu ku un petishon. Dia 28 di febrüari Bestuurscollege a aprobá un forma nobo pa atendé ku petishon ku ta drenta ku e fin di mehorá i perfekshoná servisio na pueblo.

Esaki a sosodé despues ku Kolegio Ehekutivo a deliberá intensivamente ku tur direktorado. Den e akuerdo di gobernashon, gobièrnu a komprometé su mes  pa mehorá servisio na públiko. Ku e forma nobo di atendé ku petishon, gobièrnu ta kumpli ku un di e palabrashonnan di e akuerdo. Kolegio Ehekutivo ta kontentu i orguyoso ku awor ku Entidat Públiko Boneiru ta disponé di kuater direktor, nan a logra konhuntamente pa bin lihé ku solushon pa e forma ku ta atendé por ehèmpel ku petishon pa pèrmit, keho, petishon pa ayudo.                                                                             

Gobièrnu ta konsiente ku den pasado tabatin keho tokante servisio di su departamentonan. Ta pa e motibu ei mes gobièrnu a bai di akuerdo ku e forma nobo di atendé ku petishon na su servisionan. E forma nobo di traha ta enserá entre otro ku despues ku un servisio risibí un petishon, ta notifiká siudadano ku su petishon òf karta a drenta. Ta informá e siudadano tambe denter di kuantu tempu e por  haña un kontesta. Miéntras ku e servisio di gobièrnu ta atendiendo ku e petishon, ta kontrolá regular kon ta atendiendo ku e petishon. Esaki pa garantisá ku ta kaba di atendé e petishon den seis siman.

Por sosodé ku tin kaso ku ta asina kompliká, ku e servisio konserní no ta logra kumpli ku e término di seis siman. Den un kaso asina ta notifiká e siudadano na tempu i ta informá e persona tambe denter di kuantu tempu por kaba di atendé ku su kaso. Entrante 1 di mart,  servisionan di gobièrnu a kuminsá traha segun e forma nobo ku petishonnan ku ta drenta.

======================

Bestuurscollege heeft dienstverlening aan burgers verbeterd

Verzoeken van burgers worden binnen zes weken afgehandeld

 

Kralendijk – Het Bestuurscollege heeft maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat alle verzoeken van burgers in een tijdsbestek van maximaal zes weken worden afgehandeld. De dienstverlening aan het publiek wordt op deze manier verbeterd. Dit betekent dat burgers niet lang hoeven te wachten om te weten wat er met hun verzoek is gedaan, of dat ze niets meer horen vanaf het moment dat ze een overheidsdienst benaderen met een verzoek. Het BC heeft op 28 februari een nieuwe manier van werken goedgekeurd om verzoeken te behandelen. Het doel is   om de dienstverlening te verbeteren en te perfectioneren.

 

Het besluit is genomen na intensief overleg tussen het BC en alle directoraten. In het Bestuursakkoord heeft het BC zich verplicht om de dienstverlening aan het publiek te verbeteren. Met de nieuwe manier om verzoeken te behandelen, komt het bestuur de gemaakte afspraak na. Het Bestuurscollege is blij en trots dat het Openbaar Lichaam Bonaire nu over vier directeuren beschikt. De directeuren zijn samen met het bestuur erin geslaagd om in een korte tijd een oplossing te vinden voor de manier waarop bijvoorbeeld verzoeken voor vergunningen, klachten, verzoeken om hulp worden afgehandeld.

 

Het bestuur is zich bewust dat er in het verleden klachten waren over de dienstverlening van de verschillende afdelingen. Het college is daarom akkoord gegaan met een nieuwe werkwijze om de verzoeken bij de verschillende diensten te behandelen. De nieuwe werkwijze houdt onder andere in dat nadat een verzoek bij een afdeling is binnen gekomen, de burger meteen wordt geïnformeerd. De burger wordt ook geïnformeerd binnen hoeveel tijd hij/zij antwoord krijgt. Terwijl het verzoek, de klacht, of een vraag om hulp bijvoorbeeld in behandeling wordt genomen, wordt regelmatig gecontroleerd hoe de behandeling verloopt. Dit is om te garanderen dat het verzoek binnen zes weken wordt afgehandeld.

 

Het kan gebeuren dat de betrokken afdeling bij complexe zaken niet in staat is om aan de termijn van zes weken te voldoen. In zo’n geval wordt de burger op tijd geïnformeerd en wordt ook meegedeeld binnen hoeveel tijd hij/zij  antwoord krijgt. Met ingang van 1 maart 2019 worden alle verzoeken die bij de afdelingen binnenkomen, volgens de nieuwe manier van werken behandeld.

 

Het bestuur is zich bewust dat er verzoeken zijn die al een tijd geleden zijn ingediend. Deze verzoeken zijn nog niet in behandeling genomen. Het BC heeft besloten om deze gevallen zo snel mogelijk aan te pakken. Dat wil zeggen dat de hoeveelheid verzoeken van lang geleden wordt terug gedrongen en dat de achterstand wordt ingehaald. De overheid werkt hard hieraan.

 

Het BC vertrouwt erop dat de nieuwe werkwijze die per 1 maart is ingegaan, het gewenste resultaat zal hebben. Het is goed om rekening te houden dat wanneer een nieuwe werkwijze wordt ingevoerd, er gaande de rit zaken zijn die misschien niet lopen zoals dat gewenst is. En dat het nodig is om dan kleine aanpassingen aan te brengen. Het bestuur rekent erop dat burgers begrip hebben als blijkt, dat er bij de  nieuwe werkwijze zaken zijn die niet goed lopen en kleine veranderingen vereisen.

 

 

 

 

 

Gobièrnu ta na altura ku tin un kantidat di petishon ku a drenta basta tempu pasá i ku ainda no a kaba di atendé ku nan. Pa e kasonan partikular akí gobièrnu a disidí ku ta bai atendé mas pronto posibel ku nan. Ke men ku ta bai redusí i kaba ku e kantidat di kaso retrasá. Gobièrnu ta traha duru pa logra esaki.

 

Bestuurscollege ta konfia ku e forma nobo pa traha ku a drenta na vigor 1 di mart, lo duna e resultado deseá. Ta bon pa tene na kuenta sí ku ora kuminsá traha di un forma nobo, por Gobièrnu ta na altura ku tin un kantidat di petishon ku a drenta basta tempu pasá i ku ainda no a kaba di atendé ku nan. Pa e kasonan partikular akí gobièrnu a disidí ku ta bai atendé mas pronto posibel ku nan. Ke men ku ta bai redusí i kaba ku e kantidat di kaso retrasá. Gobièrnu ta traha duru pa logra esaki.

image001

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: