Premier Evelyn Wever-Croes terug van 10-daagse reis in Europa: VRUCHTBARE REIS MET CONCRETE WERKAFSPRAKEN

Premier Evelyn Wever-Croes terug van 10-daagse reis in Europa:

VRUCHTBARE REIS MET CONCRETE WERKAFSPRAKEN

 

TALLINN, ESTLAND

Premier van Aruba Evelyn Wever-Croes was afgelopen anderhalve week in Europa. Haar reis begon in Estland alwaar zij de e-Governance Conference bijwoonde. Zij was een van de sprekers in het pannel. Aruba heeft met de e-Governance Academy van Estland een overeenkomst gesloten voor bijstand in een roadmap naar e-Government. De nieuwe regering van Aruba, Kabinet Wever-Croes heeft als speerpunt integriteit en innovatie, en e-Government brengt de nodige transparantie in overheidshandelen welke nodig is ter ondersteuning van het integriteitstraject. Bovendien zal e-Government bijdragen tot snellere besluitvorming welke nodig is voor de bevordering van de economie.

In Estland heeft de premier ook vergaderd met de president Kersti Kaljulaid en heeft zij namens de regering van Aruba een erkenning overhandigd aan de Arubaan Dave Benton die in Estland woont en die in 2001 het Eurovisie Songfestival voor Estland won. De Premier kijkt terug op vruchtbare besprekingen en kijkt uit naar een goede samenwerking met Estland.

 

DEN HAAG

Daarna is de Premier in Den Haag geweest om onder andere te vergaderen met Premier Rutte, Staatssecretaris Knops, de Eerste Kamer en Tweede Kamer, en om te benadrukken dat de crisis Venezuela een grote impact heeft op de eilanden Aruba en Curacao. De crisis is niet meer een crisis van alleen Venezuela, ook niet van alleen de regio, het is een mondiale crisis en de mondiale gemeenschap moet helpen in het dragen van de druk en de lasten. De Premier is zeer tevreden met het feit dat de Nederlandse regering 23.8 million euro reserveert voor deze crisis, met name aan expertise en materieel.  De impact van de crisis Venezuela op de overheidsfinancien is groot. Een evaluatie zal worden gedaan nadat de cijfers over het eerste half jaar bekend zijn. “Ik vind het belangrijk dat men in Den Haag van mij zelf hoort hoe de situatie in Aruba is, zodat men beter in staat is om ons bij te staan, mocht dat nodig zijn”.

 

ROME

Als afsluiting van de reis is de Premier uitgenodigd op een prive audientie met Paus Franciscus in Rome. Tijdens de audientie heeft de premier verteld over Aruba, en over de crisis Venezuela. De Paus kent de situatie en heeft op verzoek van de Premier een speciale zegen gegeven aan Aruba, Bonaire, Curacao en Venezuela.

 

“Ik kijk terug op vruchtbare besprekingen in Tallinn en Den Haag, en een hele bijzondere ervaring in Rome” aldus premier Evelyn Wever-Croes.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: