Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 5 september 2019.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot donderdagmiddag 12:00 uur, 5 september 2019.

Opgesteld op: woensdag 4 september 2019, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Half bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Morgenochtend wordt het tijdelijk zwaar bewolkt met toenemende kans op plaatselijk een bui, mogelijk vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur zal 33 ̊C en de minimumtemperatuur zal 27 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:44 uur.

Wind: Uit oostelijke richtingen en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Vooral overdag, af en toe krachtig in uitschieters; windkracht 6 (40 tot 50 km/uur, 22 tot 27 knopen).

Weeroverzicht: Vanochtend bevond zich een tropical wave boven het oosten van de Caraïbische Zee en beweegt van oost naar west. Gedurende deze passage zal dit weersysteem naar verwachting iets afzwakken, maar een deel van de samenhangende bewolking en buienactiviteit zal vooral in de loop van morgen boven onze regio trekken. Plaatselijk kan dan een regenbui op ons eiland tot ontwikkeling komen. Verder zal het vandaag nog af en toe sterk waaien en neemt hierna af, gedurende de tweede helft van deze werkweek.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes tussen 1 en 1.5 meter (3 tot 6 voet). Na vandaag, geleidelijk minder hoog

Significante tropische weersystemen: Orkaan Dorian verplaatste zich vanochtend in noord noordwestelijke richting. In dit traject zal het centrum van orkaan Dorian zich vanavond gevaarlijk dichtbij de zuidoostkust van de Verenigde Staten bevinden. Er zijn intussen twee cyclonen gevormd, namelijk Tropische Storm Fernand boven de Golf van Mexico en Gabrielle over de Atlantische Oceaan. Geen van deze tropische systemen vormen een bedreiging voor Curaçao.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot vrijdagmiddag: Vroeg op vrijdag, nu en dan meer bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

Meteoroloog: Coffie

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: