Zesde Isaca Curaçao conferentie boordevol interessante onderwerpen Cyber oorlogsvoering is een hot item / E di seis konferensia di Isaca Curaçao yená ku hopi tópiko interesante Guera sibernétiko ta un tópiko kayente

Zesde Isaca Curaçao conferentie boordevol interessante onderwerpen

Cyber oorlogsvoering is een hot item

 

WILLEMSTAD – De zesde conferentie van het ICT-platvorm Isaca Curaçao staat boordevol interessante onderwerpen. Een eyecatcher is de presentatie van de Italiaanse professor, Claudio Cilli, over Cyber oorlogsvoering. Bekend is Stuxnet waarmee de veiligheidsdiensten CIA en de Israëlische Mossad het hele Iraanse nucleaire programma platlegde. De conferentie vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 september bij de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten te Scharloo.  

De cyber oorlogsvoering Stuxnet is zeer actueel. Volkskrant journalist, Huib Modderkolk heeft onlangs een boek geschreven “Het is oorlog, maar niemand die het ziet.” Hierin staat dat een gerekruteerde AIVD infiltrant meegeholpen heeft om het digitale sabotagewapen te installeren in de Iraanse kernreactor. Zo kon de Amerikaanse geheime dienst CIA met hulp van de Israëlische Mossad het Iraanse nucleaire programma platleggen, zonder dat Iran het in de gaten had. Het heeft jaren geduurd voordat ze de speciaal ontwikkelde computerworm ontdekten die met een binnengesmokkelde usb-stick geïnstalleerd was. 

Een ander in het oog springend onderwerp is van de Amerikaan, Kevn McCarthy. Hij vertelt over zijn boek: “Blind spots – Why good people make bad choices.” Dat gaat over de grootste aandelenfraude in Washington State waar hij zonder te weten bij betrokken was. Zijn baas pleegde de fraude en hij werd opgepakt en heeft 33 maanden in de gevangenis gezeten zonder te weten wat er mis was gegaan. Achter de tralies heeft hij alle tijd gehad om na te denken over hoe het zover kon komen. Hij zal tijdens de conferenties belichten hoe je de blinde vlekken kan ontdekken die je invloed belemmeren en je beslissingen beïnvloeden.  

De tweedaagse Isaca conferentie zal verder andere onderwerpen behandelen als: Distributed Ledger Technology (blockchain), beveiliging van de Cloud, implementatie van Cyber Security Controls en het effectief gebruik van het budget voor computerbeveiliging. Sprekers komen uit Amerika, Italië, Nederland, Aruba en Curaçao. Via de website: www.isacacuracao.com kan er nog ingeschreven worden voor de conferentie. Vol is vol. 

Isaca is een internationale beroepsvereniging in de vakgebieden IT-governance, IT-auditing, informatiebeveiliging cyber security en risicobeheer van de automatisering. De organisatie heeft als doel de uitoefening van de genoemde vakgebieden op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van de leden van de vereniging. Dat gebeurt onder meer door het faciliteren van onderzoek in de vakgebieden en het inrichten van een register van professionals die aantoonbare ervaring hebben en geslaagd zijn voor de examens in de vakgebieden. Isaca Curaçao is in 2014 opgericht en telt 89 leden. 

       


 

  

E di seis konferensia di Isaca Curaçao yená ku hopi tópiko interesante

Guera sibernétiko ta un tópiko kayente

 

WILLEMSTAD – E di seis konferensia di plataforma di IT, Isaca Curaçao ta yená ku hopi tópiko interesante. Presentashon di e profèsòr italiano, Claudio Cilli, lo habri tur hende su wowo tokante guera sibernétiko rònt mundu. Konosí ta e fenómeno, Stuxnet kaminda e servisionan di seguridat di Merka (CIA) i Israel (Mossad) a destruí e programa nuklear di Iran pa años. E konferensia di Isaca Curaçao lo tuma lugá riba djárason 25 i djaweps 26 di sèptèmber 2019 na Banko Sentral di Kòrsou i Sint Maarten na Skarlo.

E fenómeno Stuxnet ta un tópiko kayente aktualmente pasombra e periodista, Huib Modderkolk, di e korant Ulandes Volkskrant a kaba di publiká un buki tokante e tópiko. Den e buki: “Het is oorlog, maar niemand die het ziet” ta deskribí kon un reklutante di e servisio di seguridat Ulandes (AIVD) por a drenta e planta nuklear na Iran i a instalá e arma di sabotahe digital. Asina e servisionan di seguridat di Merka (CIA) ku yudansa di Israel (Mossad) por a sabotiá e programa nuklear di Iran, sin Iran tabata sa. A dura añanan largu promé ku Iran a detektá e bichi digital ku desaroyá speshalmente pa sabotiá su programa nuklear. E persona reklutá pa e servisio di seguridat Ulandes (AIVD) a drenta e planta na Iran i a instalá e bichi digital ku e tabatin riba un usb-stick.

Un otro tópiko sumamente interesante na e konferensia, ta di Kevin McCarthy ku lo elaborá tokante su buki: “Blind Spots – Why good people make bad choices.” E tabata envolví den e froude bursatil mas grandi di Washington State, sin tabata sa kon. Su doño di trabou a kometé e froude i e a bai será pa 33 luna sin tabata sa dikon e tabata envolví den e froude. Durante e periodo ku e tabata den prizòn e tabatin tur tempu di mundu pa pensa kon e kos por a sosodé kuné. Durante e konferensia  e lo splika kon bo por deskubrí e partinan siegu den bo pensamentu ku ta stroba bo influensiá i ta afektá bo desishonnan. 

E konferensia di Isaca Curaçao lo dura dos dia i otro tópikonan ku e lo trata ta enserá: blockchain, seguridat di Cloud, implementashon di cyber security controls i e uso efektivo di e presupuesto pa protehá e ret di kòmpiuter. Oradornan na e konferensia lo bini for di: Merka, Italia, Ulanda, Aruba i Kòrsou. Riba e wèpsait: www.isacacuracao.com por inskribí ainda. Sinembargo Yen ta yen.

Isaca ta un asosiashon profeshonal riba tereno di IT-governance, IT-auditing, protekshon di datos, seguridat sibernétiko i maneho di riesgo di outomatisashon. Isaca a keda fundá na 1969 i ta aktivo rònt mundu. E organisashon su meta ta profeshonalisashon su miembronan pa asina hisa nivel riba e tereno menshoná. Isaca ta hasi esei entre otro fasilitando investigashon riba e terenonan aki i manteniendo un registro di e profeshonalnan ku por proba nan eksperensia i ku a pasa e èksamennan riba e terenonan ei. Isaca Curaçao a keda fundá na 2014 i tin 89 miembro. 

   

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: