Laatste standhoudersplaatsen beschikbaar 26e editie Studie- en Beroepenmarkt

Laatste standhoudersplaatsen beschikbaar 26e editie Studie- en Beroepenmarkt
Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt alweer de 26ste editie van de Curaçao Studie & Beroepenmarkt plaats in het Curaçao World Trade Center. De beurs is bedoeld voor leerlingen van 4 en/of 5 vwo, havo, sbo en vsbo, hun ouders en decanen. De studie- en beroepenmarkt is dé plek waar jongeren toekomstmogelijkheden in hun (studie-) loopbaan verkennen. Door de vertegenwoordiging van vele participanten, bedrijfstakken en scholen, is er sprake van een gevarieerd en dekkend aanbod. Gedurende twee dagen komen leerlingen meer te weten over kansen, vervolgopleidingen en banen. Scholen en bedrijven vinden potentiële en getalenteerde studenten en werknemers. Er worden dit jaar wederom zo’n 3000 leerlingen verwacht. Ondanks teruglopende sponsors streeft de organisatie er ook dit jaar weer naar om de beurs voor alle bezoekers gratis toegankelijk te houden (zie kader).

Naast vertrouwde, steeds terugkerende organisaties zoals de Hogeschool van Amsterdam, Bishop’s University, Nilda Pinto SBO, Fundashon Kuido di Ambulans en Sige is er een aantal nieuwe standhouders dit jaar aanwezig:

TU Delft
International Hospitality and Tourism College, Suriname
University of Aruba
Aviation Maintenance Technician School uit Bonaire
Dutch Caribbean Accountants Association (DCAA)
Corendon
MBO Bonaire en Rijksdienst Caribisch Nederland

Verschillende sectoren zijn vertegenwoordigd zoals de zorg, finance, (luchtvaart-) techniek, overheid, et cetera. Alle actuele studie-informatie kan uit eerste hand verkregen worden bij de stand van Stichting Studiefinanciering Curaçao. Op de website staat de volledige lijst van standhouders.

Laatste standhoudersplaatsen beschikbaar
Wilt u ook uw opleiding of bedrijf onder de aandacht brengen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor standhouders die zich willen presenteren aan toekomstige studenten of werknemers. Kijk op de website www.studyfaircuracao.com voor meer informatie en om in te schrijven. 

Missie
Onze missie is om studenten en organisaties met elkaar te verbinden waardoor beide elkaar leren kennen, met als doel een toekomstperspectief te ontwikkelen voor lerend en werkend Curaçao. Een perspectief met dromen, verlangens en groeimogelijkheden met als doel de ‘braindrain’, criminaliteit en (jeugd-) werkeloosheid te verminderen. Wij geloven dat goede keuzes mogelijk zijn door het verstrekken en verkrijgen van juiste, passende en complete informatie. 

Informatie voor leerlingen en ouders
Voor vele leerlingen is de Curaçao Studie & Beroepenmarkt de enige kans om kennis te maken met een afgevaardigde van een vervolgstudie. Vele scholen uit binnen-en buitenland zijn aanwezig. Onder de aanwezigen zijn lokale bedrijven en organisaties, alsmede studiefinancieringsorganisaties. Zij voorzien ouders en leerlingen van zo veel mogelijk informatie voordat zij de keuze maken die mede hun toekomst zal bepalen. Tijdens de ouderavond op woensdagavond 13 november, krijgen ouders van havo, vwo en sbo-leerlingen tevens te horen waar ze allemaal rekening mee moeten houden als hun kind gaat studeren. Ouders van vsbo-leerlingen krijgen informatie over de mogelijkheden van de overgang naar sbo of havo.

Steun
Deze belangrijke informatiemarkt wordt gesteund door de Kamer van Koophandel, de Centrale Bank, United finance and trust services, Copymiri en andere lokale bedrijven, plus lokale en internationale scholen en universiteiten. Wilt u ook steunen? Contacteer de organisator voor de mogelijkheden.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: