Notisia di polis di djamars 31 di desèmber 2019 te ku djabièrnè 3 di yanüari 2020/Politieberichten van dinsdag 31 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020

Notisia di polis di djamars 31 di desèmber 2019 te ku djabièrnè 3 di yanüari 2020

Den mardugá di djamars 31 di desèmber un skuter a kore dal den un buriku riba kaminda Lagun. Ambulans a transportá shofùr di e skuter pa hospital pa tratamentu médiko.

 

Riba djamars 31 di desèmber a drenta keho di kiebro den un kònteiner di vürwèrk situá na Kaya Korona. Riba djaluna promé di yanüari sentral di polis a risibí notifikashon ku doño di e vürwèrk a rekonosé e vürwèrk hòrtá na momentu ku algun persona tabata sende vürwèrk riba Kaya Korona. Aki  a hasi un detenshon. Investigashon den kaso aki ta den ful suin. 

 

Den e siman tras di lomba tabatin vários ladronisia na sitio nan di sambuyá. Na 1000 stèp a bai ku un tas for di riba bich. Na ‘Weber’s Joy’ situá na Kaminda Turistiko, deskonosínan a bai ku entre otro un kámara di marka Panasonic, un di marka Nikon, un iPhone 6, sèn kèsh i vários asesorio di sambuyá. E asesorionan tabata den tasnan den e outo ku no tabata na lòk.

Na e sitio di sambuyá ‘Buena Vista’ situá E.E.G., deskonosínan a kibra e bentana na banda di e shofùr i a bai ku un tas ku kontenido. E outo no tabata na lòk.

Na e sitio di sambuyá Oil Slick Leap, deskonosínan  a bai ku algun tas ku kontenido for di e outo ku no tabata na lòk.

KPCN ta avisá pa no laga bo pertenensianan sin vigilansia ora ta bai snòrkel òf sambuyá.

 

Den e mardugá di 3 di yanüari un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Kaya L.D. Gerharts. Un pikòp ku a bai bèk, a dal den e porta drechi di un otro outo. Na yegada di patruya a laga shofùr di e pikòp hasi un ‘blaastest’ despues di kua a resultá ku e tabata bou di  influensia di alkohòl. A detené e hòmber aki, di inisial A.M., di 35 aña di edat en konekshon ku e tabata manehá bou di influensia di alkohòl i a okashoná un aksidente. Banda di un prosèsverbal ela haña un but tambe.

 


Politieberichten van dinsdag 31 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020

In de nacht van dinsdag 31 december reed een scooter een ezel aan op Kaminda Lagun. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Op dinsdag 31 december werd aangifte gedaan van inbraak in een vuurwerk container aan de Kaya Korona. Op woensdag 1 januari kreeg de politiecentrale melding dat de eigenaar van het vuurwerk, het gestolen vuurwerk herkende toen er ietsjes verderop, op dezelfde straat vuurwerk werd afgestoken. Hierbij werd een aanhouding verricht. Het onderzoek in deze zaak is in volle gang.

 

Er zijn afgelopen week bij verschillende duikplekken diefstallen gepleegd. Bij de duik plek 1000 steps is vanaf het strand een rugtas met inhoud weggenomen. 

Bij de duik plek Weber’s Joy aan de Kaminda Turistiko hebben onbekenden onder andere een camera van het merk Panasonic, eentje van het merk Nikon, een iPhone 6,  contant geld, en diverse duik accessoires weggenomen. De gestolen goederen  zaten in tassen in een auto die niet op slot stond.

Bij de duik plek Vista Blue, aan de Bulevar E.E.G., hebben onbekenden het ruit aan de bestuurders kant vernield en hebben een tas met inhoud, uit de auto die op slot was, weggenomen.

Tenslotte hebben onbekenden bij de duik plek Oil Slick Leap, een aantal tassen met inhoud weggenomen uit een auto die niet op slot stond. 

KPCN benadrukt om uw spullen niet onbeheerd achter te laten tijdens het snorkelen en duiken. 

 

In de nacht van vrijdag 3 januari vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya L.D. Gerharts. Een pick-up reed achteruit en botste tegen de rechterportier van een andere auto. Bij aankomst van de patrouille werd een blaastest afgenomen waarna bleek dat de bestuurder van de pick-up onder invloed van alcohol was. Deze man, met initialen A.M. van 35 jaar, werd aangehouden wegens het rijden onder invloed waarbij hij een ongeluk heeft veroorzaakt.  Naast een proces-verbaal kreeg hij ook een boete.


 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: