Militarnan di Kòrsou i (KPC) Kuerpo Polisial di Kòrsou un biaha mas ta aktua huntu 

Militarnan di Kòrsou i (KPC) Kuerpo Polisial di Kòrsou un biaha mas ta aktua huntu 
Durante e agitashonnan na Kòrsou, Kuerpo Polisial di Kòrsou  (KPC) un biaha mas ta aktua en koperashon ku Milisia di Kòrsou (CURMIL). E koperashon entre KPC i CURMIL den mantenshon di e medidanan kontra di e vírùs  COVID-19, apénas a stòp, na momentu ku na kuminsamentu di e siman aki a akontesé disturbionan. Hopi rápido un biaha mas a drenta na Ministerio di Defensa, e petishon di Gobièrnu di Kòrsou, pa asistensia militar. CZMCARIB por a kumpli ku e solisitut i inmediatamente a desplegá CURMIL. Ya komo e koperashon anterior a kaba di terminá, KPC i CURMIL por a kontinuá despues di un interupshon kòrtiku. CURMIL a bolbe subi kaya den e anochi di djaweps pa djabièrnè bou di guia di KPC.

Lamentablemente e naturalesa di e despliegue aki, e biaha aki tabata diferente for di e aserkamentu uní kontra COVID-19. E aktitut firme pero amabel di CURMIL den mantenshon di e medidanan kontra di plamamentu di e vírùs, a habri paso pa un aktitut mas sólido i estrikto pa ku e hasidónan di bochincha di e último dianan. 
CURMIL, dor di e entrenamentu militar, por hasi kambio korektamente entre brinda asistensia ora esaki ta nesesario, i apliká violensha ora esaki ta nesesario. CURMIL asina ta un kapasidat úniko pa pais Kòrsou.

Curaçaose militairen en KPC treden weer samen op / Militarnan di Kòrsou i (KPC) Kuerpo Polisial di Kòrsou un biaha mas ta aktua huntu 
Tijdens de recente onrusten op Curaçao treedt het Korps Politie Curaçao (KPC) opnieuw op in samenwerking met de Curaçaose Militie (CURMIL). De samenwerking tussen KPC en CURMIL bij het handhaven van de maatregelen tegen het verspreiden van het COVID-19 virus was nog maar net gestaakt toen er begin deze week onrusten uitbraken. Al snel kwam opnieuw het verzoek van de Curaçaose overheid om militaire bijstand bij het Ministerie van Defensie binnen. CZMCARIB kon aan dat verzoek voldoen en zette direct de CURMIL, in. Omdat de voorgaande samenwerking nog maar net was afgerond, konden KPC en CURMIL de draad direct weer oppakken. De CURMIL keerde in de nacht van donderdag op vrijdag onder leiding van het KPC weer terug op straat.
Helaas was de aard van de inzet dit keer anders dan bij de eensgezinde aanpak van COVID-19. De kordate maar vriendelijke houding van de CURMIL bij het handhaven van de maatregelen ter verspreiding van het virus heeft plaatsgemaakt voor een meer robuuste en strenge houding richting de ordeverstoorders van afgelopen dagen. De CURMIL kan door de militaire training goed schakelen tussen het verlenen van hulp wanneer het nodig is en het toepassen van geweld wanneer dat noodzakelijk is. De CURMIL is zo hierdoor een unieke capaciteit voor het land Curaçao.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: