KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Notisia di polis di djárason 25 di novèmber te ku djabièrnè 27 di novèmber 2020/Politieberichten van woensdag 25 november tot en met vrijdag 27 november 2020

 

Notisia di polis di djárason 25 di novèmber te ku djabièrnè 27 di novèmber 2020

 

Aksidente ku skuter

Den oranan trempan di anochi riba djaweps 26 di novèmber, alrededor di 7 or, un aksidente ku un skuter a tuma lugá riba Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Shofùr di un skuter, ku tabata koriendo den direkshon di Hato, a pèrdè kontrol riba su stür i a kai na momentu ku ela bai pasa un outo ku a para pa duna preferensia na un otro outo ku tabata bèk sali for di riba un sitio di stashoná. Ambulans a transportá shofùr di e skuter pa hòspital pa tratamentu médiko. A bai ku e skuter warda di polis pa ward’é. 


Motor di boto hòrtá

Entre djárason 25 di novèmber, alrededor di 6 or di atardi i djaweps 26 di novèmber, alrededor di 6.30 or di mainta, deskonosínan a bai ku un motor di boto for di un boto. E boto tabata riba un trailer ku tabata stashoná riba tereno di un kompania situá na Kaya Industria Pariba. Ta trata di un  motor di boto koló pretu di marka Suzuki. E malechornan a kòrta tur kabel i a los kuater bout pa por a bai ku e motor. Ta investigando e kaso.

 

Kontrol riba bistimentu di faha di seguridat
Den e dianan tras di lomba, durante di kontrol na vários sitio, a duna prosès fèrbal prinsipalmente pa korementu sin faha di seguridat bistí. Bisti bo faha pa bo mes seguridat. Un faha di seguridat  ta un faha ku ta protehá okupante di un outo durante di un aksidente. Dor di e faha e persona protehá ta keda sinta riba su stul, no ta dal su kabes den winshil i no ta keda bentá den e outo p’aki p’aya. Dor di bisti bo faha di seguridat bo chèns di tin un aksidente mortal ta baha ku 30 pa 40%. Tambe patras den outo bo tin 20% ménos chèns di keda herida seriamente ora bo tin bo faha bistí.

Si bo no tene bo mes na e reglanan, bo por haña un but. E suma pa kore sin faha di seguridat bistí ta $110.

Mèldu

Bo ta testigu di un situashon sospechoso? Bo ta mira komportamentu sospechoso òf un echo kastigabel ta tuma lugá? Mester di yudansa mesora? Mèldu esaki na polis. Polis ta evaluá kiko e posibilidatnan ta pa tuma akshon.

 

Unda mi ta mèldu kiko?

Por mèldu tantu via number di telefòn 717 8000, 715 8000 komo na bali di warda di polis. Naturalmente bo por mèldu serka e agente polisial riba kaya tambe. 

Bo ta preferá keda anónimo? E ora ei por uza e number di telefòn 717 7251.

 

Yama 911 den situashon di urgensia òf ora gara un persona ta kometé un akto kastigabel. Yama 911 ora mester di ayudo den  situashonnan di bida òf morto. Ora señalá situashonnan sospechoso òf si bo ta testigu di un krímen. Òf por ehèmpel despues di un aksidente di tráfiko, kandela òf ora un hende ta kibra pa drenta. E ora ei kada sekònde ta konta.

 

Ku ken mi por yama?

911 (emergensia/gara)

717 8000 òf 715 8000 (no ta emergensia, pero mester di atenshon di polis)

717 7251 (liña di tep anónimo)

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van woensdag 25 november tot en met vrijdag 27 november 2020

 

Aanrijding scooter

In de vroege avonduren op donderdag 26 november vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. De bestuurder van een scooter, die richting Hato reed, verloor de macht over het stuur en viel, toen hij een stilstaande auto inhaalde die op de weg stopte om voorrang te geven aan een andere auto die vanaf een parkeerplaats achteruit reed. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De scooter werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

 

Buitenboordmotor weggenomen

Tussen woensdag 25 november, omstreeks 18.00 uur en donderdag 26 november, omstreeks 06.30 uur werd een buitenboordmotor vanaf een boot weggenomen. De boot stond op een trailer die op een bedrijfsterrein aan de Kaya Industria Pariba geparkeerd stond. Het betref een zwarte buitenboordmotor van het merk Suzuki. De daders hadden alle kabels doorgesneden en vier bouten losgedraaid om de motor mee te nemen. De zaak wordt onderzocht.

 

Controles op het dragen van de veiligheidsgordel

In de afgelopen dagen werden tijdens controles op diverse locaties, processen verbaal uitgeschreven voor voornamelijk het niet dragen van de veiligheidsgordel in het verkeer.

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de te beschermen persoon op zijn stoel, komt niet met zijn schedel tegen de voorruit en wordt hij niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%

Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken. 

Hou je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag voor het rijden zonder je veiligheidsgordel om is $110.

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

 

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 717 7251. 

 

Bel 911 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 911 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. 

 

Met wie kan ik bellen?

911 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

717 7251 (anonieme tip lijn)

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: