Deklarashon di diputado Nina den Heyer riba 26 di febrüari 2021

Deklarashon di diputado Nina den Heyer riba 26 di febrüari 2021

 

Kralendijk – Bon tardi, e siman ku ta tras di lomba tabatin su retonan pero danki Dios tambe su logronan positivo. Mi ta kontentu ku na Boneiru 450 hende a bakuná. Na Saba tin mil hende ku a bai bakuná te awor i na Statia mas o ménos seisshen. Mi ta spera ku  na Boneiru pronto nos tambe tin mas hende ku ta bai bakuná.    

 

Banda di personal den kuido ku kontakto ku pashènt, desde ayera a kuminsá bakuná otro personal ku tambe tin un funshon krusial den kuido. 

 

Tin algun kos ku no a kana bon e siman akí. E sistema pa registrá tabatin problema. Ta p’esei hopi hende no por a kaba di registrá. Ta trahando duru pa kaba di resolvé  esaki. Tin hende a yama bisando ku nan a registrá pero no a risibí un mail di konfirmashon ainda. E tim di call center ta hasi todo por todo pa kaba ku e retraso ku a surgi.

 

Mi ke pidi tur hende pa tene kuenta ku awor aki ta hende di 60 aña bai ariba ta na bùrt pa registrá pa bakuná. Si bo ta bou di 60 aña por fabor no yama ainda. Duna esnan di 60 aña p’ariba un chèns pa nan registrá. Ora ta bùrt pa hende bou di 60 aña registrá nos lo anunsiá esaki. E number 0800 0800 ta pa hende tambe t’ei pa hende ku tin keho ku por tin di aber ku COVID-19. Nan mester por keda yama si nan tin pregunta òf mester hasi tèst. 

 

E siman akí tambe tabatin hende a yama call center pa nan puntra si nan por pasa e di promé angua aki na Boneiru, i e di dos por ehèmpel na Hulanda. Esaki no ta posibel. Personanan di afó ku ta temporalmente na Boneiru por bakuná ora nan ta na bùrt. Nan mester keda por lo ménos seis siman sí riba nos isla pa haña e promé i e di dos angua. 

 

Kolegio Ehekutivo a tuma un desishon ofisial awe ku gezaghèber i diputadonan ta bakuná otro siman djárason na Cocari.. Nos ke duna e bon ehèmpel i motivá tur hende pa bai bakuná, meskos ku nos kolega mandatarionan di nos islanan ruman. 

 

Por último mi ke bisa ku Boneiru ta haña  sufisiente  bakuna pa tur ku ke bakuná. Mi ta spera ku segun dianan ta pasa mas hende di 60 aña p’ariba ta bai  bakuná. Pasa un un felis wikènt i laga nos sigui kuida.

 

 

 

Verklaring van gedeputeerde Nina den Heyer op 26 februari 2021

 

Kralendijk – Goedemiddag, de afgelopen week had zo zijn uitdagingen, maar gelukkig ook positieve resultaten. Ik ben blij dat op  Bonaire 450 mensen gevaccineerd zijn. Op Saba zijn het er inmiddels 1.000 mensen en op Sint Eustatius ongeveer 600. Ik hoop dat er op Bonaire binnenkort ook meer mensen zijn  die zich laten vaccineren.

 

Vanaf gisteren zijn ze bij Fundashon Mariadal ook begonnen mensen met een essentieel beroep in de zorg te vaccineren. Zoals bekend waren ze eerder al begonnen het zorgpersoneel met patiëntcontact te vaccineren.

 

Er zijn enkele dingen die niet goed gegaan zijn deze week. Het registratiesysteem had zo zijn problemen. Daarom konden enkele mensen hun aanmelding niet afronden. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. Mensen hebben ook  gebeld om te vertellen dat ze zich aangemeld hebben, maar nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen. Het callcenterteam doet er alles aan om de achterstand die is ontstaan weg te werken.

 

Ik wil iedereen vragen om er rekening mee te houden dat  60 plussers nu aan de beurt zijn om zich aan te melden voor de vaccinatie. Geef de 60 plussers een kans om zich aan te melden. Als personen jonger dan 60 jaar aan de beurt zijn om zich aan te melden, zullen wij dit laten weten. Het 0800 0800 nummer is ook voor mensen met klachten die te maken hebben met COVID-19. Ze moeten kunnen bellen als ze vragen hebben of als ze getest moeten worden.

 

Deze week waren er ook mensen die het callcenter hebben gebeld om hun eerste prik op Bonaire te krijgen en de tweede prik in Nederland. Dit is niet mogelijk. Mensen van buiten  die tijdelijk op ons eiland zijn, kunnen gevaccineerd worden als ze aan de beurt zijn. Ze moeten wel minstens 6 weken op ons eiland zijn om de eerste en de tweede prik te krijgen.

 

Het Bestuurscollege heeft vandaag een officieel besluit genomen dat de gezaghebber en gedeputeerden volgende week gevaccineerd worden bij Cocari.We willen een goed voorbeeld stellen en iedereen aanmoedigen om zich te laten vaccineren, net zoals onze collega-bestuurders van de zustereilanden hebben gedaan

 

Tor slot wil ik zeggen dat Bonaire voldoende vaccins heeft gekregen voor iedereen die zich wil laten vaccineren. Ik hoop dat met de tijd meer 60 plussers gaan vaccineren. Een fijn weekend en laten wij goed op onszelf blijven passen.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: