Kustwacht Caribisch Gebied: Afgelopen dinsdag kreeg het RCC van de Kustwacht een melding binnen via het nummer 913 van een bezorgde burger die een seadoo voor de kust bij het Karakter strand zag wegdrijven.

 

Kustwacht Caribisch Gebied

Afgelopen dinsdag kreeg het RCC van de Kustwacht een melding binnen via het nummer 913 van een bezorgde burger die een seadoo voor de kust bij het Karakter strand zag wegdrijven. Het RCC heeft meteen de kustwachteenheden gealarmeerd. Een Metal Shark en de AW 139 helikopter zijn direct naar het Karakter strand gestuurd.

Bij aankomst van de eenheden op de locatie voer de seadoo en de opvarenden met hoge snelheid richting het strand. Door het verdachte gedrag van de personen op de waterscooter zijn de kustwachteenheden overgegaan tot het controleren van het vaartuig en de opvarenden. Tijdens de controle bleek dat de vaardocumenten van het vaartuig niet op orde waren waardoor de waterscooter in beslag is genomen. De personen hebben daarnaast ook een proces-verbaal gekregen voor het niet naleven van de coronamaatregelen op Curaçao door op zee te zijn.

De huidige coronamaatregelen en de ‘lockdown’ gelden ook voor zee. Alleen vissers die ingeschreven zijn bij het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en een bewijs van ontheffing bij zich hebben mogen zich op zee begeven. Alle andere vaartuigen en boten die toch op zee zijn lopen het risico op een proces-verbaal.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: