Pronto por haña un pèrmit di establesimentu den un término di 6 dia di trabou Termijn voor verkrijgen vestigingsvergunning verkort naar 6 werkdagen

 

Pronto por haña un pèrmit di establesimentu den un término di 6 dia di trabou 

Kralendijk –  Ta bira fásil pa habri un negoshi na Boneiru. Den 6 dia di trabou por haña un pèrmit di establesimentu. Esaki por awor paso for di promé di yüli ta bira posibel pa hasi e petishon online. Ora hasi un petishon online e proseso ta dura ménos largu. Entidat Públiko Boneiru (EPB) huntu ku Kamara di Komersio ke kòrta e tempu pa trata un pèrmit, pa asin’ei yuda esnan ku kier kuminsá un negoshi. 

 

Aworakí un persona mester warda 8 siman pa haña su pèrmit. Esaki por afektá kon lihé i fásil un hende por kuminsá ku su negoshi na Boneiru. Hasiendo e periodo akí mas kòrtiku ta algu ku sektor privá a boga p’e pa hopi aña. 


Banda di esaki Entidat Públiko di Boneiru ta eliminá tambe e paso pa empresarionan bai Registro Sivil i kumpra un prueba di inskripshon físikamente (bewijs van inschrijving). Asina por kumpli ku e eksigensia na momentu ku ta hasi su petishon pa un pèrmit. Awor e empresario ta hasi e parti di pago di su prueba di inskripshon online i Registro Sivil ta sòru pa pone e prueba huntu ku e petishon pa e departamento. Esaki ta pasonan pa hasi e henter e proseso di petishon pa un pèrmit di establesimentu mas fásil.

Diputado di desaroyo ekonómiko, Hennyson Thielman, a indiká ku gobièrnu di Boneiru a pone e vishon pa kita “opstákulo” for di prosesonan pa petishonnan por kana mas rápido i asina fasilitá nos komunidat ku un servisio moderno, simpel i rápido. Esaki tambe ta importante pa stimulá negoshi na Boneiru i pa fasilitá esun ku kier kuminsá un negoshi. 


Ku e posibilidat digital Kolegio Ehekutivo ke logra ku petishonnan ta keda kla mucha mas lihé ku ántes. Esaki ta pone ku komunidat no mester warda hopi riba un kontesta i bida por drai muchu mas lihé. E opshon digital pa hasi petishon pa pèrmit akí tin e benefisio ku empresarionan no ta mará na orarionan di servisio di EPB pa entregá nan petishon. Banda di esei EPB ke stimulá pueblo pa tiki tiki no prent papel mas i a aseptá e reto pa fasilitá esaki den e wèpsait nobo. Pronto lo ta posibel pa hasi petishon pa otro pèrmitnan tambe digital manera entre otro un pèrmit di konstrukshon.

 


Termijn voor verkrijgen vestigingsvergunning verkort naar 6 werkdagen

Kralendijk – Een bedrijf beginnen op Bonaire wordt makkelijker. Ondernemers die een vestigingsvergunning aanvragen kunnen die binnen 6 werkdagen krijgen. Dit kan want vanaf 1 juli is het mogelijk om de aanvraag online te doen. Als de aanvraag online gebeurt, is de verwerkingstijd ervan veel korter. Het openbaar lichaam Bonaire en de Kamer van Koophandel komt zo tegemoet aan de wensen van mensen die een bedrijf willen beginnen. 

  

Nu moet de aanvrager zo’n 8 weken wachten op een vestigingsvergunning. Dit heeft gevolgen voor hoe snel en hoe gemakkelijk iemand een bedrijf kan starten op Bonaire. Het korter maken van de periode van behandeling van de aanvraag voor een vestigingsvergunning, is iets waar de private sector al vele jaren voor pleit.

 

Ook zorgt het openbaar lichaam Bonaire ervoor dat ondernemers niet meer naar de Afdeling Burgerzaken moeten om een bewijs van inschrijving te halen. Het bewijs van inschrijving is een eis bij het aanvragen van een vestigingsvergunning. Het bewijs van inschrijving kan online worden betaald. Burgerzaken zorgt ervoor dat het bewijs van inschrijving, samen met de aanvraag bij de betrokken afdeling terecht komt. Een enorme vooruitgang om het krijgen van een vestigingsvergunning eenvoudiger te maken. Het openbaar lichaam Bonaire werkt hiervoor samen met de Kamer van Koophandel Bonaire (KvK). De KvK is nauw betrokken bij het aanvragen van een vestigingsvergunning.

 

Gedeputeerde van economische ontwikkeling, Hennyson Thielman, legt uit dat het Bonairiaanse eilandbestuur de visie heeft om obstakels te weg te nemen in de procedures. Een aanvraag moet snel worden afgehandeld. Zo krijgt de bevolking een moderne, gemakkelijke en snelle dienstverlening. Het is ook een belangrijke stap bij het stimuleren van het zaken doen op Bonaire. Een bedrijf beginnen wordt zo makkelijker.

Door meer te digitaliseren wil het Bestuurscollege ervoor zorgen dat aanvragen snel worden afgehandeld. De aanvrager moet niet lang wachten op een antwoord. De mogelijkheid  om een vestigingsvergunning online aan te vragen heeft ook als voordeel dat ondernemers niet langer vast zitten aan de openingstijden van het openbaar lichaam Bonaire. Het Bestuurscollege wil de bevolking zo ver krijgen om minder papier te gebruiken door meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de nieuwe website van het OLB. Binnenkort is het ook mogelijk om ook andere vergunningen digitaal aan te vragen, zoals onder andere een bouwvergunning.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: