Notisia di polis di djabièrnè 8 di òktober te ku djaluna 11 di òktober 2021/Politieberichten van vrijdag 8 oktober tot en met maandag 11 oktober 2021

 

Notisia di polis di djabièrnè 8 di òktober te ku djaluna 11 di òktober 2021

 

Kandela den ‘tuinhuisje’

Riba djaluna 11 di òktober, alrededor di 7 or di mainta un patruya a deskubrí un ‘tuinhuisje’ na kandela den kura di un kas situá na Amboina. Brantwer a bin na e sitio i paga e kandela. Den e ‘tuinhuisje’ tabatin un wasmashin i un kolchon. Probablemente un waya di ekstenshon a kousa e kandela. Ta investigando e kaso.

 

Atrako den kas

Riba djadumingu 10 di òktober, pa mas o ménos 11 or di anochi, sentral di polis a risibí notifikashon ku un atrako a tuma lugá na un kas situá na Nawati. Durante di e atrako e malechornan a los algun tiru. No tabatin herido. Tabata trata di tres persona ku kara tapá. E kaso ta bou di investigashon.

 

Kòntròl di tráfiko

Den oranan di anochi riba djabièrnè 8 di òktober a tene kontrol di tráfiko na dos diferente sitio, un na Kaya Korona i un na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot.

 

Na Kaya Korona a kontrolá un total di 41 vehíkulo, bou di kua a duna 12 prosèsferbal. Tambe a konfiská un kantidat chikitu di hash na momentu ku a pasa over pa un kòntròl den kuadro di e Lei di Opio dor ku a sinti holó fuerte di droga ora a para e outo.

 

Na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot a kontrolá un total di 35 vehíkulo, kaminda a duna dos prosèsferbal. 

 

E prosèsferbalnan tabata pa entre otro, kore sin reibeweis , sin seguro i sin faha di seguridat bisti.

 

Durante di un kontrol di tráfiko den oranan di mainta riba djasabra 9 di òktober na Kaya Libertador Simon Bolivar, a kontrolá e estado tékniko di vehíkulonan i e papelnan ofisial nesesario. Aki a kontrolá un total di 16 vehíkulo i a duna un total di 4 prosèsferbal pa manehá sin faha di seguridat bisti.

 

Riba djadumingu 10 di òktober, alrededor di 6.20 or di atardi a tene un kontrol di tráfiko na Kaya L.D. Gerharts kaminda para i kontrolá 3 vehíkulo. A duna 3 prosèsferbal, bou di kua 2 pa kore sin faha di seguridat i 1 pa kore sin seguro.

 

A hòrta baiskel

Den oranan di manta riba djasabra 9 di òktober a drenta keho di ladronisia di un baiskel kolo pretu di marka ‘Rockhopper’. E baiskel tabata den un baki di pikòp ku tabata stashoná na un kas situá na Kaya Esther. Ta investigando e kaso.

 

A topa kurpa sin bida

Den oranan di atardi riba djabièrnè 8 di òktober, sentral  di polis a risibí notifikashon ku un persona a bira malu na Rincon. Na yegada di ambulans i patruya e persona no tabata duna señal di bida. Despues di un investigashon dòkter a deklará morto natural. Ta trata di e dam di inisial S.S.M.A. di 37 aña di edat.

 

Aksidente ku skuter

Alrededor di 11.25 or di mainta riba djabièrnè 8 di òktober un aksidente ku un skuter a tuma lugá riba Kaya Korona. Ambulans a transportá shofùr di e skuter hospital pa tratamentu médiko.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

 

Politieberichten van vrijdag 8 oktober tot en met maandag 11 oktober 2021

 

Brand in tuinhuisje

Op maandag 11 oktober omstreeks 07.00 uur ontdekte een dienstdoende patrouille een tuinhuisje dat in brand stond op het erf van een woning in Amboina. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. In het tuinhuisje bevonden zich een wasmachine en een matras. Waarschijnlijk was een verlengsnoer de veroorzaker van de brand. De zaak wordt onderzocht.

 

Overval in woning

Op zondag 10 oktober kreeg de politiecentrale omstreeks 23.00 uur melding dat er een overval had plaatsgevonden in de wijk Nawati. Tijdens de overval hebben de daders schoten gelost. Er waren geen gewonden. Het betrof drie personen waarvan hun gezicht bedekt was. De zaak is in onderzoek.

 

Verkeerscontroles

Op vrijdag 8 oktober werden in de avonduren verkeerscontroles gehouden op twee verschillende locaties, één bij de Kaya Korona en één bij de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot.

 

Bij de Kaya Korona werden in totaal 41 voertuigen gecontroleerd waarbij 12 processen-verbaal werden uitgeschreven. Ook werd een kleine hoeveelheid hasj in beslag genomen als gevolg van een controle in het kader van de Opiumwet doordat er een sterke drugs geur uit de auto kwam toen deze werd gestopt.

 

Bij de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot werden in totaal 35 voertuigen gecontroleerd, waarbij twee processen-verbaal werden uitgeschreven.

 

De processen-verbaal werden uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en voor het rijden zonder autogordel.

 

Tijdens een verkeerscontrole aan de Kaya Libertador Simon Bolivar in de ochtenduren op zaterdag 9 oktober werden de technische staat van de voertuigen en de benodigde documenten gecontroleerd. Hierbij werden in totaal  16 motorvoertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 4 processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel.

 

Op zondag 10 oktober omstreeks 18.20 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd op de Kaya L.D. Gerharts waarbij 3 motorvoertuigen werden gestopt en gecontroleerd. Er werden 3 processen verbaal uitgeschreven waaronder 2 voor het rijden zonder autogordel en 1 voor het rijden zonder verzekering.

 

Fiets gestolen

In de ochtenduren op zaterdag 9 oktober werd aangifte van diefstal van een zwarte fiets van het merk Rockhopper gedaan. De fiets zat in de achterbak van een pick-up die  bij een woning aan de Kaya Esther geparkeerd stond. De zaak wordt onderzocht.

 

Levenloos lichaam aangetroffen

Op vrijdag 8 oktober kreeg de politiecentrale melding dat er een persoon ziek was geworden in Rincon. Bij aankomst van de ambulance en de patrouille gaf de dame geen teken van leven. De schouwarts die ter plekke kwam, constateerde dat het om een natuurlijke dood ging. Het betreft een 37-jarige vrouw met initialen S.S.M.A.   

 

Aanrijding met scooter

Omstreeks 11.25 uur op vrijdag 8 oktober vond een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: