QR CODE: MANEHO DI SERO TOLERANSIA DI POLIS I MINISTERIO PÚBLIKO. / QR CODES: ZERO TOLERANCE BELEID VAN POLITIE EN OPENBAAR MINISTERIE.

 

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao

QR CODE: MANEHO DI SERO TOLERANSIA DI POLIS I MINISTERIO PÚBLIKO.

For di 19 di òktober, na momento di organisá òf asistí eventonan di riesgo haltu, lo ta obligatorio pa por mustra un QR code basá riba un bakunashon òf un PCR tèst negativo. A base di e reglamento ministerial (2021/109), negoshinan ta obligá pa realisá un kòntròl riba e QR code aki. Kuerpo polisial lo hasi kontròlnan intensivo pa ku esaki.

Ministerio Públiko ta efatisá ku lo tin butnan konsiderabel si no kumpli ku kòntròl di akseso. Na kontinuashon ta presentá e montantenan di transakshon. Inkumplimentu di un transakshon, en prinsipio, ta kondusí na persekushon ku un demanda mas haltu na Korte.

Falsifikashon di un QR code ta trese ku ne persekushon pa e delitu di falsifikashon di dokumentu. E sospechoso ku a keda arestá ku un QR code falsu na Zanzibar mester presentá dilanti Korte riba 24 di novèmber 2021. E kastigu máksimo pa falsifikashon di dokumentu ta seis aña di enkarselashon.


 

QR CODES: ZERO TOLERANCE BELEID VAN POLITIE EN OPENBAAR MINISTERIE.
Met ingang van 19 oktober 2021 is men bij het organiseren of bijwonen van hoog risico evenementen verplicht een QR code te kunnen tonen waaraan een vaccinatie of negatieve PCR test ten grondslag ligt. Bedrijven zijn op grond van de ministeriele regeling (2021/109) verplicht een controle op deze QR code uit te voeren. De politie zal hierop intensief controleren.
Het Openbaar Ministerie benadrukt dat er hoge boetes staan op het nalaten een toegangscontrole uit te voeren. Hieronder zijn de transactiebedragen vermeld. Niet voldoen aan een transactie leidt in beginsel tot vervolging met een hogere eis ter terechtzitting.
Het vervalsen van een QR code leidt tot een vervolging voor het misdrijf valsheid in geschrift. Op 24 november 2021 moet de verdachte die onlangs bij Zanzibar is aangehouden met een valse QR code voor het Gerecht verschijnen. De maximumstraf voor valsheid in geschrift is zes jaar gevangenisstraf.

 


 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: