Succesvolle Clean Up bij Boka Ascension in het kader van de Internationale ‘TeamSeas’ Campagne

Curaçao Clean Up

PERSBERICHT-NL: Succesvolle Clean Up bij Boka Ascension in het kader van de Internationale ‘TeamSeas’ Campagne
Afgelopen zaterdag hebben diverse organisaties de handen ineengestoken om gezamenlijk Boka Ascension op te ruimen. Sea Turtle Conservation Curacao,Stichting Uniek Curacao, het internationale Ocean Conservancy en Curacao Clean Up hebben deze gezamenlijke actie georganiseerd.
Voor Ocean Conservancy, dat haar hoofdkantoor in Washington heeft, was dit een belangrijk project, aangezien zij met haar campagne #TeamSeas als doel heeft om nog vóór 1 januari 2022 nog 30M pond afval uit de zeeën, stranden en rivieren te halen. Zij heeft Stichting Curaçao Clean Up daarom gevraagd om lokaal deze actie te coördineren.
De Ascensionbaai wordt in de volksmond ook wel ‘plasticbaai’ genoemd, omdat de zee regelmatig plastic aanspoelt vanuit de omliggende (ei)landen. Het plastic was door de weersomstandigheden nu zó veel geworden dat een grote opruimactie nodig was. Deze keer werden er ook surfborden en ‘floating trash bins’ ingezet om het opgeruimde afval af te kunnen voeren naar het vaste land aan de overkant van de baai.
Corinne van Hal van de Stichting Curaçao Clean Up vertelt: “de keuze voor deze locatie en samenwerking was snel gemaakt: Stichting Uniek Curaçao heeft het beheer in handen van dit prachtige natuurgebied en Sea Turtle Conservation is vaak in dit gebied aanwezig omdat hier veel zeeschildpadden komen. De baai wordt periodiek overspoeld door plastic wat een directe bedreiging vormt voor de natuur. Het is belangrijk dat wij als stichtingen samenwerken aangezien wij hetzelfde doel hebben, namelijk een schoner Curaçao en een schonere wereld”. Van Hal sluit af door toe te voegen dat zij namens de stichtingen alle vrijwilligers wil bedanken die zich ingezet hebben voor deze Clean Up en spreekt de hoop uit dat door deze acties niet alleen het eiland schoner wordt, maar mensen ook bewust worden dat je op een verantwoorde manier met afval moet omgaan om dit soort vervuilingen te voorkomen.
Meer informatie over de stichtingen is te vinden op
https://www.facebook.com/curacaocleanup
https://www.facebook.com/oceanconservancy, and https://www.facebook.com/TeamSeas/
https://www.facebook.com/SeaTurtleConservationCuracao
https://www.facebook.com/uniekcuracao

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: