KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNUINTERNASHONALNOTISIA

Kamervoorzitter ontvangt eindverslag formateur Mark Rutte

Kamervoorzitter ontvangt eindverslag formateur Mark Rutte

7 januari 2022

Kamervoorzitter Vera Bergkamp neemt op zaterdag 8 januari 2022 om ongeveer 13.30 uur het eindverslag van formateur Mark Rutte in ontvangst.

De bewindspersonen die formateur Rutte de afgelopen tijd heeft aangezocht voor het nieuwe kabinet, komen op zaterdag bijeen voor het zogeheten constituerend beraad. Deze bijeenkomst gaat vooraf aan de overhandiging van het eindverslag.

Eindverslag

De verwachting is dat rond 13.30 uur de formateur in de Daleszaal van de Tweede Kamer zijn eindverslag aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp overhandigt.

Gesprek met Koning

Na afloop van de overhandiging gaat Rutte naar Zijne Majesteit de Koning om deze op de hoogte te stellen van het verloop van de formatie.

Beëdiging

Komende maandag volgt de beëdiging van het kabinet door de Koning en wordt de traditionele foto gemaakt met alle ministers op het bordes van Paleis Noordeinde. Daarmee is de kabinetsformatie afgerond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: