Notisia di polis di djabièrnè 14 di yanüari te ku djaluna 17 di yanüari 2022

 

Notisia di polis di djabièrnè 14 di yanüari te ku djaluna 17 di yanüari 2022

 

Insidente na Kaya Macario (Cai) Sint Jago

Riba djadumingu 16 di yanüari un insidente entre un outo i un skuter a tuma lugá riba Kaya Macario (Cai) Sint Jago. E skuter i e outo no a dal den otro; shofùr di e skuter por a desviá nèt na tempu. Pero dor di esaki e shofùr di e skuter a kai. Personal di ambulans a trat’e na e sitio mes. 

 

Kandela na Kaya Libertador Simon Bolivar

Den oranan trempan di mainta riba djadumingu 16 di yanüari, sentral di polis a risibí notifikashon di kandela na Kaya Libertador Simon Bolivar. Na yegada di patruya I brantwer a resultá ku un kashi di koriente tabata na kandela. Brantwer a paga e kandela. Komo ku tabatin kabel di vòltahe haltu trahadónan di WEB tambe a akudí na e sitio pa atendé ku esakinan. No tabatin herido.

 

Mantenshon di medidanan vigente di ordenansa di emergensia

Wikènt tras di lomba, na diferente sitio a hasi kòntròl  den kuadro di mantenshon di medida nan vigente en konekshon ku covid -19.

 

Na un bich mester a papia ku un grupo di mas di 10 persona tokante violashon di ordenansa di emergensia. 

 

Doño di un bar/restorant situá na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot a haña un prosèsferbal pa violashon di e ordenansa di emergensia; nan tabata habri ainda despues di e ora stipulá den e ordenansa di 10 or di anochi. Doño di un establesimentu di hóreka situá na Kaya Boneiru tambe a haña un prosèsferbal komo ku e establesimentu tabata habri despues di 10 or di anochi.

 

Ladronisia di baiskel di dama

Riba djasabra 15 di yanüari a drenta keho di ladronisia di dos baiskel di dama kolo pretu. E baiskelnan tabata stashoná, na lòk, den kura di un akomodashon turístiko situá na Kaya Mgr. Nieuwindt i entre djabièrnè 14 i djasabra 15 di yanüari deskonosínan a bai ku nan. Ta investigando e kaso.

 

Aksidente

Riba djabièrnè 14 di yanüari, alrededor di 10.45 or di anochi, un aksidente entre un pikòp i un outo di famia a tuma lugá riba e krusada di Kaya Maximiliana Rosaria i Kaya Internashonal. E outo di famia tabata koriendo riba Kaya Internashonal den direkshon nort i e pikòp tabata koriendo riba Kaya Maximiliana Rosario bayendo den direkshon di e krusada. E pikòp no a duna preferensia na e outo di famia ku konsekuensia ku nan a dal den otro. Personal di ambulans a atendé ku shofùr di e outo di famia na e sitio mes. Shofùr di e pikòp a resultá di ta bou di influensia di alkohòl i a detené i bai warda kuné pa hasi un análisis di rosea. Resultado di e análisis tabata motibu pa kita su reibeweis te ora su kaso bai dilanti. A hiba e pikòp warda te ora e doño legítimo bin busk’e ku su reibeweis bálido. Komo ku tin zeta a basha riba kaminda a konsekuensia di e aksidente, brantwer a akudí na e sitio pa basha santu riba dje. 

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van vrijdag 14 januari tot en met maandag 17 januari 2022

 

Incident de Kaya Macario (Cai) Sint Jago

Op zondag 16 januari vond een incident tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. De scooter en de auto hadden elkaar net niet geraakt; de bestuurder van de scooter kon de auto net op tijd ontwijken. Maar hierdoor viel de bestuurder van de scooter. Hij werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld.

 

Brand op de Kaya Libertador Simon Bolivar

In de vroege ochtenduren op zondag 16 januari kreeg de politiecentrale melding van brand op de Kaya Libertador Simon Bolivar. Bij aankomst van de patrouille en de brandweer bleek dat er een stroomkast in brand stond. De brandweer bluste de brand. Doordat er hoogspanningskabels waren kwam WEB medewerkers ook ter plekke. Er raakte niemand gewond.

 

Handhaving geldende maatregelen noodverordening

Afgelopen weekend werden op verschillende gehandhaafd op naleving van de geldende maatregelen in verband met covid-19.

 

Bij een strand werd een groep van meer dan 10 personen aangesproken over overtreding van de noodverordening. 

 

De eigenaar van een bar/restaurant aan de Bulevar Gobernador Nicolas Debrot kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de noodverordening; zij waren na de aangegeven sluitingstijd van 22:00 uur nog open. De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Kaya Bonaire kreeg ook een proces-verbaal omdat de locatie na 22:00 uur nog open was.

 

Diefstal damesfietsen

Op zaterdag 15 januari werd aangifte gedaan van diefstal van twee zwarte damesfietsen. De fietsen stonden op slot, op het erf van een toeristen accommodatie aan de Kaya Mgr Nieuwindt en werden tussen vrijdag 14 januari en zaterdag 15 januari door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Aanrijding 

Op vrijdag 14 januari vond omstreeks 22.45 uur een aanrijding tussen een pick-up en een personenauto plaats op de kruising van de Kaya Maximiliana Rosaria en de Kaya Internashonal. De personenauto reed op de Kaya Internashonal richting noorden en de pick-up reed op de Kaya Maximiliana Rosaria. De pick-up verleende geen voorrang aan de personenauto waardoor ze tegen elkaar botsten. De bestuurder van de personenauto werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. De bestuurder van de pick-up bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat van de ademanalyse werd zijn rijbewijs ingevorderd totdat zijn zaak wordt behandeld. De pick-up werd in bewaring genomen en mocht opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar door het tonen van een geldig rijbewijs.  Doordat er olie op de weg terecht was gekomen kwam de brandweer ter plekke om zand eroverheen te gooien.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: