Kustwacht een WhatsApp van de havenmeester van Aruba met het verzoek om assistentie te verlenen aan een tanker, STI MARSHALL die zich ten westen van de California vuurtoren bevond.

 

Kustwacht Caribisch Gebied

Gisteravond tegen negen uur kreeg het Rescue & Coordination Center (RCC) van de Kustwacht een WhatsApp van de havenmeester van Aruba met het verzoek om assistentie te verlenen aan een tanker, STI MARSHALL die zich ten westen van de California vuurtoren bevond. Aan boord was er een opvarende die medisch assistentie nodig had. Vanuit de Kustwacht Steunpunt op Aruba is een Metal Shark met twee paramedici naar het schip gevaren. Bij aankomst zag de bemanning van de Metal Shark dat de gewonde man, die een wond aan zijn navel had, niet via de ladder van de tanker naar de Metal Shark getransporteerd kon worden. De kustwacht helikopter is toen meteen door het RCC opgeroepen om naar het schip te vliegen. De gewonde is van het schip in de helikopter gehesen en naar luchthaven Beatrix gebracht waar een ambulance al klaar stond om hem naar het ziekenhuis te brengen.
Den oranan di ayera nochi e Sentro di Reskate di Wardacosta a risibi un WhatsApp di havenmeester di Aruba cu tin un persona a bordo di un tankero ku yama STI MARSHALL cu tabata tin mester di asistencia mΓ©dico. Na jegada di Metal Shark, cu ta tin 2 paramedico rubiano abordo, nan a realisΓ‘ cu no por transportΓ‘ e pasiente via e escalera di e tanker pa e Metal Shark. Na es momentu ei RCC a pidi pa launch e helicopter di Wardacosta cu a hoist e homber cu tabata tin un herida na su lombrishi pa transportΓ© pa aeropuerto Reina Beatrix. Eynan ambulance tabata wardando pa hiba e homber hospital.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: