Voorzitters Tweede en Eerste Kamer ontvangen Armeense minister-president

Op woensdag 11 mei 2022 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, en de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, de Armeense minister-president, Nikol Pashinyan. De ontmoeting met de Staten-Generaal vindt plaats in de Eerste Commissiekamer in het Tweede Kamergebouw. Het gesprek staat in het teken van de versterking van de bilaterale relatie tussen Nederland en Armenië.

De heer Nikol Pashinyan wordt woensdagmiddag ook ontvangen door de Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken, van de Eerste en de Tweede Kamer. Tijdens dit besloten gesprek spreken de Kamerleden onder meer over onderlinge betrekkingen van Nederland en Armenië, de recente oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan en de geopolitieke spanningen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: