VNW – Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad Mauritsz de Kort instalá komo presidente nobo di Korte Komun

Riba 25 di mei 2022 Mauritsz de Kort a keda instalá komo presidente di Korte Komun di Hustisia di e parti Karibense di Reino. Su nominashon a drenta na vigor ofisialmente riba 1 di yanüari 2022.
E instalashon a tuma lugá den un sala di Renaissance hotèl i por a konta ku presensia di hinter Korte di Hustisia i vários invitadonan, manera entre otro e Gobernadornan di Kòrsou i Aruba, e promé minister di Kòrsou, presidentenan di parlamento di Kòrsou, Aruba i Sint Maarten i e Representante di Hulanda. Alabes tabata presente e presidentenan di Konseho Superior, e Tribunal di Apelashon di Komèrsio i Industria i e Hunta Sentral di Apelashon, e presidente di e departamento di Hurisdikshon Atministrativo di e Konseho di Estado (Raad van State) i e hues hulandes di e Tribunal Oropeo di Derechonan Humano na Strasbourg. Ku esaki a duna honor na e evento tan importante aki pa e estado di derecho.
Presidente di Korte Komun di Hustisia saliente, Eunice Saleh, prokurador general di Aruba, Bote ter Stege, prokurador general di Kòrsou, Sint Maarten i Boneiru, Saba i Sint Eustatius, Ton Maan i dekano di Kolegio di Abogadonan di Aruba, Dirk Ormel a papia palabranan bunita.
Den e diskursonan a pinta e konekshon ku mr. De Kort tin ku e islanan di parti Karibense di Reino i ku Hulanda. Den su propio diskurso e presidente di Korte Komun nobo a gradisí esnan presente pa nan bunita palabranan i e la divulgá su vishon tokante e ròl i tareanan di Korte i e importansia di hurisdikshon. Representashon di Hulanda ta gradisí Korte pa e oportunidat pa presensiá e evento úniko aki i ta deseá e presidente di Korte Komun nobo tur sabiduria i éksito pa ku e tarea tan importante aki.
Mauritsz de Kort geïnstalleerd als nieuwe Hofpresident
Mauritsz de Kort werd op 25 mei 2022 officieel geïnstalleerd als de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Zijn benoeming was formeel reeds ingegaan per 1 januari jl.
De installatie vond plaats in een speciaal ingerichte zaal van het Renaissance hotel, in aanwezigheid van het voltallige Hof en veel genodigden, waaronder de Gouverneurs van Curaçao en Aruba, de minister-president van Curaçao, de voorzitters van de Staten van Curaçao, Aruba en Sint Maarten en de Vertegenwoordiger van Nederland. Bij de aanwezigen voorts de presidenten van de Hoge Raad, het College Beroep voor het Bedrijfsleven en de Centrale Raad van Beroep, de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Nederlandse rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Kortom, waarmee recht werd gedaan aan deze voor de rechtstaat belangrijke gebeurtenis.
Uiterst hartelijke woorden werden gesproken door de voormalige president van het Hof, Eunice Saleh, de Procureur-Generaal van Aruba, Bote ter Stege, de Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Saba en Sint Eustatius, Ton Maan, alsmede Deken van de Orde van Advocaten van Aruba, Dirk Ormel.
In de toespraken werd op verschillende wijzen de verwevenheid geschetst van mr De Kort met de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk en met Nederland. In zijn afsluitende speech bedankte de nieuwe Hofpresident onder meer voor de vele mooie woorden en ontvouwde hij zijn visie op de rol en taken van het Hof en het belang van de rechtspraak. De Vertegenwoordiging dankt het Hof voor de gelegenheid deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen en wenst de nieuwe president van het Hof alle wijsheid en succes toe bij zijn belangrijke taak.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: