google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Debat over hulp aan slachtoffers

31 mei 2022

Kamerleden van de commissie Justitie en Veiligheid (J&V) debatteren op woensdag 1 juni over het beleid rondom slachtoffers van een strafbaar feit. Minister Franc Weerwind van Justitie en Veiligheid komt hiervoor naar de Kamer. Het debat is vanaf 10.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Tijdens het commissiedebat bespreken Kamerleden met minister Weerwind verschillende onderwerpen die met slachtofferbeleid en slachtofferhulp te maken hebben.

Beleid van het kabinet

In een brief aan de Kamer schrijft minister Weerwind: “Slachtoffers van criminaliteit hebben niet gevraagd om slachtoffer te worden. Slachtofferschap heeft vaak een grote en soms een blijvende impact op hun leven. Erkenning en ondersteuning bij het te boven komen van de gevolgen vormt dan ook de basis van mijn beleid.”

Het beleid van het kabinet aangaande slachtoffers van een strafbaar feit richt zich op vier thema’s: het verbeteren van de rechtspositie, het verbeteren van de bescherming, de aanpak met betrekking tot schadevergoeding en het uitbreiden van de ondersteuning. Kamerleden gaan over deze onderwerpen met de minister in debat.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: