google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gesprek met Schiphol-directeur over problemen op de luchthaven

31 mei 2022

Kamerleden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat (I&W) gaan op dinsdag 31 mei in gesprek met Schiphol-directeur Dick Benschop over de problemen op de luchthaven. De afgelopen weken ontstonden er chaotische situaties op Schiphol. De bijeenkomst is vanaf 18.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Drukte

Benschop komt naar de Kamer om uitleg te geven over deย situatie op Schiphol. De afgelopen weken was er sprake van lange rijen. Op zondag 22 mei ontstond er een dreigende situatie door drukte. De Marechaussee moest toen ingrijpen omdat het veiligheidspersoneel zich bedreigd voelde door passagiers die bang waren hun vlucht te missen. De Kamerleden spreken ook metย Joost van Doesburg. Hij is de campagneleider van FNV Schiphol.

Actieplan

Op donderdag 26 mei presenteerde Schipholย een actieplanย om chaos in de toekomst te voorkomen. Daarin staan ideeรซn over meer personeel, het aantrekkelijk maken van werken bij Schiphol, betere doorstroom van reizigers en minder vluchten.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: