Biahe di trabou Konseho Insular Boneiru

Total Care Institute
Kinderdagverblijf en Naschoolse Opvang & Activiteiten
* Gekwalificeerde groepsleidsters
* Uw baby vanaf 6 weekjes oud
* Gevarieerde educatieve activiteiten
* Maandelijkse thema’s
* Het hele jaar door geopend
Bel of stuur een whatsapp bericht naar het nummer 5123160 voor nadere informatie en inschrijving
Klik hier oom naar onze FaceBook te gaan:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100045700818054

Biahe di trabou Konseho Insular Boneiru

Durante e siman tras di lomba, for di 27 di yüni te ku 1 di yüli 2022 Konseho Insular a hasi un bishita di trabou na Hulanda.

Na promé lugá Konseho Insular a partisipá na e kongreso anual di Asosashon di Munisipionan Hulandes ku e aña akí nan a tene na Hoorn ku komo tema: ‘Munisipionan den e mundu akí: huntu nos ta hasi e diferensia’.

Banda di e kongreso di Asosashon di Munisipionan Hulandes, Konseho Insular tabatin diferente sita. Un di e sitanan akí tabata e kòmbersashon habrí ku e sekretario di estado di Relashonnan den Reino i Digitalisashon, señora Van Huffelen, kaminda a papia tokante diferente tópiko, entre otro WolBES, infrastruktura (atrasá) na nos isla i e preisnan di energia ku ta subiendo na Boneiru.

Seguidamente Konseho Insular a risibí tambe un ‘briefing’ tékniko di empleadonan públiko di ministerio di Asuntunan Interno i Relashonnan den Reino relashoná ku revishon di WolBES i FinBES, kaminda a para ketu na e proposishonnan preliminar di kambio i e deseonan ku ta bini di Konseho Insular komo representante di pueblo.

Konseho Insular a hasi un bishita tambe na e Komishon pa Relashonnan den Reino di Eerste Kamer, kaminda a papia entre otro tokante e waf pa e terminal di petroli, e desaroyonan relashoná ku plantashi Bolivia, e retonan i oportunidatnan relashoná ku kambio di klima i suministro di energia pa nos isla i e eventual atendementu di interes di Boneiru na Hulanda.

Riba programa di Konseho Insular tabatin mas aleu un bishita planiá na e Komishon di Tweede Kamer pa Relashonnan den Reino, kaminda e miembronan di Konseho Insular a papia tokante e desaroyonan relashoná ku trabounan di konstrukshon na Boneiru, e gastunan pa akohida di mucha, sueldo mínimo na nos isla, bon gobernashon i kon pa sostenibilisá e trabou komo miembro di Konseho Insular. Alabes nan a ekspresá un palabra di gratitut pa tur yudansa i sosten finansiero pa Boneiru durante e periodo di corona.

Riba e último dia Konseho Insular a hasi un bishita na Raad van State. Durante e kòmbersashon akí nan a papia tokante e relashonnan mutuo den Konseho Insular, e problema di klima pa Boneiru, oumento di e kantidat di miembro di Konseho Insular i e infrastruktura atrasá na Boneiru.

Finalmente e lidernan di frakshon a tene un seshon di ‘brainstorm’ ku empleadonan públiko di ministerio di Asuntunan Interno i Relashonnan den Reino tokante efektividat di e trabou komo miembro di Konseho Insular i sostenibilisashon di esaki. Konseho Insular ta wak bèk riba un biahe di trabou eksitoso.

 

 

 

Dienstreis Eilandsraad Bonaire

Afgelopen week, van 27 juni tot en met 1 juli 2022, heeft de Eilandsraad een werkbezoek gebracht aan Nederland.

De eilandsraad heeft primair deelgenomen aan het Jaarcongres van de Vereniging van de Nederlandse Gemeentes die dit jaar gehouden werd in Hoorn met als thema: ‘Gemeenten in de wereld: samen maken we het verschil’.

Naast het VNG-congres had de eilandsraad diverse afspraken. Een daarvan was het open gesprek met staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, mevrouw Van Huffelen, waarbij verschillende onderwerpen aan bod kwamen waaronder wijzigingen WolBES, (achterstallige) infrastructuur op het eiland en de stijgende energieprijzen op Bonaire.

De eilandsraad heeft vervolgens ook een technische briefing mogen ontvangen van ambtenaren van BZK inzake de herziening van WolBES en FinBES waarbij stil is gestaan bij de voorlopige wijzigingsvoorstellen en de wensen vanuit de eilandsraad als volksvertegenwoordiger.

Ook heeft de eilandsraad een bezoek gebracht aan de Commissie voor Koninkrijksrelaties Eerste Kamer, waarbij onder andere gesproken werd over de aanlegsteiger olieterminal, ontwikkelingen plantage Bolivia, uitdagingen en kansen klimaatverandering/energievoorziening voor het eiland en de eventuele belangenbehartiging van Bonaire in Nederland.

In het programma van de eilandsraad stond verder een bezoek aan de Commissie Tweede Kamer Koninkrijksrelaties gepland waarbij de raadsleden het gehad hebben over de bouwontwikkelingen op Bonaire, de kosten voor kinderopvang, minimumloon op het eiland, goed bestuur en het duurzaam maken van het werk als lid van de eilandsraad. Tevens is er een dankwoord uitgebracht voor alle hulp en financiële steun voor Bonaire tijdens de coronaperiode.

Op de laatste dag had de eilandsraad een bezoek gebracht aan de Raad van State. Tijdens dit gesprek ging het over de onderlinge relaties in de raad, het klimaatvraagstuk voor Bonaire, de verhoging van het aantal eilandsraadsleden en het achterstallige infrastructuur op Bonaire.

Afsluitend hebben de fractieleiders een brainstormsessie gehouden met ambtenaren van BZK over de effectiviteit van het werk als raadslid en de verduurzaming hiervan. De eilandsraad kijkt terug op een geslaagde dienstreis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: