Kunstenaars exposeren werk in de Tweede Kamer

Kunstenaars exposeren werk in de Tweede Kamer

Tien beginnende, talentvolle kunstenaars exposeren hun werk in de Statenpassage van de Tweede Kamer. De expositie ‘The Best of Graduates’ wordt op 24 november geopend door Kamervoorzitter Vera Bergkamp en Voorzitter van de Kunstcommissie Salima Belhaj.

De Statenpassage van de Tweede Kamer, waar de expositie zal plaatsvinden.

Kunstenaars ondersteunen

De tentoonstelling komt voort uit een initiatief om beginnende kunstenaars te ondersteunen, omdat zij door de coronapandemie hun werk niet konden tonen aan een groot publiek.

Motie

De Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Pim van Strien (VVD) dienden op 13 april 2022 een motie in, waarin zij stelden dat de coronapandemie juist beginnende kunstenaars hard heeft getroffen. De Kamerleden vroegen het Presidium om, in samenwerking met de Kunstcommissie, deze kunstenaars een podium te geven. De motie werd met ruime meerderheid aangenomen.

The Best of Graduates

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Ron Mandos Contemporary Art Gallery. Jaarlijks brengt deze galerie het werk van de meest getalenteerde jonge kunstenaars van Nederland samen. De expositie bevat werken van de ‘The Best of Graduates’ van de afgelopen drie jaar en is vrij te bezichtigen tot en met 13 januari.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: