Lidewijde Ongering ta presidente nobo di e Kolegionan di supervishon finansiero

 

Willemstad – Konseho di Minister di Reino i tambe Konseho di Minister di Hulanda, pa loke ta trata Hulanda Karibense, a nombra drs. Lidewijde Ongering komo presidente nobo di e tres Kolegionan di supervishon finansiero entrante 1 di febrüari 2023. Di e manera aki e ta sigui prof. dr. Raymond Gradus, kende tabata presidente di e Kolegionan for di 1 di yüli 2017.

Djabièrnè 27 di yanüari 2023 a nombra señora Lidewijde Ongering presidente nobo di e tres Kolegionan di supervishon finansiero entrante 1 di febrüari 2023. E tin un trayektoria ekstenso den un gran kantidat di departamentu na Den Haag, entre otro na esnan di Asuntunan Interno i Relashon den Reino, Infrastruktura i Maneho di Awa, i Asuntonan Ekonómiko i Klima. Den e delaster dos departamentonan aki el a ehersé e funshon di Sekretario General. Durante su karera den Ministerio di Salú Públiko, Bienestar i Deporte el a ehersé e funshon di Direktor di Asuntunan Finansiero i Ekonómiko.

Lidewijde Ongering: “Mi ta buska pa nos enfrentá huntu e retonan, ku por sierto pa un gran parti ta masha rekonosibel pa mi, for di un perspektiva konhunto. Cft ta supervisá e presupuestonan. Despues di algun aña finansieramente difísil, awor e enfoke ta riba rekuperashon i realisashon di un kresementu ekonómiko na un manera finansieramente responsabel i sostenibel. Den mi funshon nobo di presidente di Cft lo mi bai wak e asuntunan aki tambe di un manera masha serio.”

E ta sigui Raymond Gradus, kende tabata Presidente di Kolegio di supervishon finansiero di Kòrsou i Sint Maarten, di Kolegio di supervishon finansiero di Aruba i di Kolegio di supervishon finansiero di Boneiru, Sint Eustatius i Saba durante mas di sinku aña i mei. Prof. Gradus ta mira atras riba un periodo intensivo i fruktífero di kooperashon ku e paisnan i ku e entidatnan públiko, ku a pasa den diferente reto grandi, manera e orkannan Irma i Maria i e pandemia di Covid-19. Raymond Gradus a hinka su reflekshonnan den forma di un buki i 31 di yanüari e lo presentá esaski na Vice-Presidente di Konseho di Estado, señor Thom de Graaf.

 


 

Lidewijde Ongering nieuwe voorzitter Colleges financieel toezicht

Willemstad – De rijksministerraad alsmede de ministerraad van Nederland voorover het Caribisch Nederland betreft, hebben drs. Lidewijde Ongering met ingang van 1 februari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de drie Colleges financieel toezicht. Zij volgt hiermee prof. dr. Raymond Gradus op, die vanaf 1 juli 2017 voorzitter van de Colleges was.

Op vrijdag 27 januari 2023 is Lidewijde Ongering benoemd als nieuwe voorzitter van de drie Colleges financieel toezicht per 1 februari 2023. Zij heeft een lange staat van dienst bij een groot aantal Haagse departementen, waaronder die van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat. Bij deze laatste twee departementen vervulde zij de functie van secretaris-generaal. Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekleedde zij tijdens haar loopbaan de functie van Directeur Financieel-Economische Zaken.

Lidewijde Ongering: “Ik kijk ernaar uit om de uitdagingen, die overigens voor een groot deel voor mij zeer herkenbaar zijn, met elkaar vanuit gezamelijk perspectief op te pakken. Het Cft houdt toezicht op de begrotingen. Na een aantal financieel moeilijke jaren, is de focus nu gericht op herstel en het realiseren van een financieel verantwoorde en duurzame economische groei. Daar zal ik in mijn nieuwe rol als voorzitter Cft ook heel serieus naar kijken”.

Zij volgt Raymond Gradus op die ruim vijf en een half jaar voorzitter is geweest van het Cft Curaçao en Sint Maarten, het College Aruba financieel toezicht en het Cft Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hij kijkt terug op een intensieve en vruchtbare periode van samenwerking met de landen en de openbare lichamen, welke diverse grote uitdagingen kende, zoals de orkanen Irma en Maria en de Covid-19 pandemie. Raymond Gradus heeft zijn reflecties gebundeld in boekvorm en deze worden op 31 januari aangeboden aan de Vice-President van de Raad van State, de heer Thom de Graaf.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: