Afscheid van CDA-Kamerleden Jaco Geurts en Agnes Mulder

De Tweede Kamer heeft op 9 mei afscheid genomen van CDA-Kamerleden Jaco Geurts en Agnes Mulder. Beide vertrekkende Kamerleden werden daarbij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De twee Kamerleden zijn ook op dezelfde dag aangetreden, na de verkiezingen van 2012. “Vandaag vertrekt meer dan twintig jaar ervaring uit de Kamer. Dat juich ik natuurlijk niet toe”, zei Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

Afscheidswoorden

Bergkamp noemde Geurts een ‘markante en uitgesproken collega, die niet de schijnwerpers opzocht maar wel duidelijk zijn stempel kon drukken op onze beraadslagingen’. Van Agnes Mulder memoreerde zij haar maiden speech, waarin Mulder zei dat de overheid ‘de burger primair met vertrouwen en niet met controle tegemoet moet treden.’ “Je kon toen waarschijnlijk niet vermoeden dat dit thema de jaren van je Kamerlidmaatschap zou gaan domineren.”

Toekomst

Jaco Geurts wordt waarnemend burgemeester van Maasdriel. Agnes Mulder zet haar loopbaan voort bij werkgeversvereniging VNO/NCW, waar zij directeur MKB Noord wordt.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: