KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Zes nieuwe Kustwachters krijgen hun certificaat

Zes nieuwe Kustwachters krijgen hun certificaat

 

Tijdens een korte ceremonie op het Kustwachtcentrum hebben zes (6) aspiranten van de Kustwacht hun certificaat  voor de zogenaamde Kustwacht Specialisatie uitgereikt gekregen. De Kustwacht heeft kunnen aansluiten aan de opleiding van de Politie Academie op Bonaire, waar ook leden van het Politiekorps en de Koninklijke Marechaussee aan hebben deelgenomen. Na een studie van twee jaar mochten zij al enkele weken terug hun politiediploma op MBO-3 niveau  in ontvangst nemen. Met het voltooien van de aansluitende Kustwacht module, waarin onder andere de specifieke wetgeving op zee en boardingoperaties op het programma stonden, zijn zij nu gereed om aan het werk te gaan op de steunpunten van Aruba en Curaçao. Cursist Joel Thokaai werd benoemd tot de beste student van de opleiding en werd hiervoor door het hoofd opleidingen, Raymon Rodie, in het zonnetje gezet.

Plaatsvervangend directeur Kustwacht, Hans Schreuder was bijzonder trots op de prestaties van de nieuwe kustwachters. “Jullie zijn de toekomst van Law Enforcement op zee. Wij zijn trots op jullie. Zorg dat wij dat blijven en ook anderen, buiten de Kustwacht, trots op jullie worden”.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: