Entidat Públiko Boneiru ta lansa kampaña di komunikashon ‘Mi identidat, mi responsabilidat’ / Het Openbaar Lichaam Bonaire lanceert communicatiecampagne “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”

Entidat Públiko Boneiru ta lansa kampaña di komunikashon ‘Mi identidat, mi responsabilidat’

Kralendijk – Djaweps 17 di novèmber tabatin lansamentu di e kampaña di komunikashon di e departamentu di Asuntunan Sivil di Entidat Públiko Boneiru ‘Mi identidat, mi responsabilidat’. Pa medio di e kampaña aki gobièrno ke konsientisá tur hende den nos komunidat ku nan mester kuida nan dokumentonan di identidat bon i alabes hasi nan konsiente di e rísikonan ku nan por kore si nan identidat resultá den man di kriminalnan.

Bo dokumentonan di identidat ta estríktamente personal. Tòg nan no ta kompletamente di bo. Nan ta keda propiedat di estado Hulandes. Gobièrno ta sòru pa e dokumentonan di identidat ta bon protehá kontra falsifikashon. P’esei ta importante pa bo kuida nan bon ora nan ta den bo poseshon. E dokumentonan mester keda den bon estado. Bo no mester raska, ni kòrta òf dobla nan.

Por sosodé ku bo a pèrdè bo dokumentonan di identidat òf ku otro hende a hòrta nan. Den e kaso ei bo mester mèldu esaki rápidamente na departamentu di Asuntunan Sivil, di manera ku no por usa nan mas. Asina bo dokumentonan di identidat ta keda un parti seif di e persona ku bo ta.

For di investigashon ta resultá ku desde desèmber 2013 te ku òktober 2016 Asuntunan Sivil di Boneiru a risibí en total 2070 denunsia di pèrdida, di kua 1478 (71%) tabata denunsia di pèrdida di sédula. E motibu prinsipal ku hendenan ta menshoná ta ku e dokumento di identidat a pèrdè (80%). Ladronisia ta un di dos motibu ku hendenan ta hasi denunsia di pèrdida di un dokumento di identidat. E añanan ku ta bini nos ke hasi e kantidatnan aki menos dor di konsientisá i prepará nos komunidat tokante posibel práktikanan di froude. Ku e tremendo lansamentu aki esaki ta primintí di bira un bon kampaña.

Het Openbaar Lichaam Bonaire lanceert communicatiecampagne “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”

Kralendijk – Donderdag 17 november was de lancering van de communicatiecampagne van de afdeling Burgerzaken van het Openbaar Lichaam Bonaire “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”. Door middel van deze campagne wil de overheid iedereen in onze samenleving ervan bewust maken dat ze goed moeten zorgen voor hun identiteitsdocumenten en hen bewust maken van de risico’s die zij kunnen lopen als hun identiteit in handen komt van criminelen.

Uw identiteitsdocumenten zijn strikt persoonlijk. Toch zijn ze niet helemaal van u. Ze blijven eigendom van de Nederlandse staat. De overheid zorgt ervoor dat de identiteitsdocumenten goed beveiligd zijn tegen vervalsing. Daarom is het belangrijk dat wanneer ze in uw bezit zijn u er goed voor zorgt. De documenten moeten in goede staat blijven, u dient ze niet te bekrassen, knippen of buigen

Het kan voorkomen dat u uw identiteitsdocumenten bent verloren of dat deze gestolen zijn. Dan dient u dit snel bij de afdeling Burgerzaken te melden, zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Zo blijven uw identiteitsdocumenten een veilig onderdeel van wie u bent.
Uit onderzoek blijkt dat vanaf december 2013 tot en met oktober 2016 Burgerzaken Bonaire in totaal 2.070 aangiften van vermissingen heeft ontvangen, waarvan 1.478 (71%) aangifte van vermissingen van sedula’s waren. De voornaamste reden dat genoemd wordt, is dat de identiteitsdocument zoek is geraakt (80%). Diefstal (10%) is een tweede reden dat men een identiteitsdocument als vermist opgeeft. Deze aantallen willen we de komende jaren verminderen door de samenleving bewust te maken en voor te bereiden op mogelijke fraudepraktijken. Met deze geweldige lancering belooft het een goede campagne te worden.

olb-nov-17-013

olb-nov-17-014

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: